Κυνηγός τραυματίστηκε από λύκο ενώ προσπαθούσε να σώσει το σκύλο του

20:18 10/9/2022 - Πηγή: iHunt

Μετά από επίθεση δύο λύκων, κατέληξε στα επείγοντα περιστατικά με αρκετές πληγές στο πόδι και μία στο κεφάλι. Η επίθεση συνέβη στην ύπαιθρο του Marsciano, μεταξύ Spina και San Biagio della Valle, και ο άνδρας, κάτοικος της περιοχής, δέχτηκε επίθεση από τα δύο ζώα ενώ εκπαίδευε τον κυνηγετικό του σκύλο, ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου.

Το περιστατικό συνέβη αργά το απόγευμα της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου, και η περιοχή, μια αγροτική περιοχή στο vocabolo Masse, βρίσκεται κοντά σε σπίτια και τον επαρχιακό δρόμο. “Περπατούσα στην περιοχή αυτή με τον σκύλο μου και κάποια στιγμή παρατήρησα

μια μη φυσιολογική συμπεριφορά του ζώου”, εξηγεί ο Federico Bonomi, ο οποίος χρειάστηκε να ζητήσει θεραπεία από τα επείγοντα περιστατικά.

“Καχύποπτος για το τι έκανε το ζώο”, συνεχίζει, “κοίταξα ψηλά και είδα δύο μεγάλους λύκους να έρχονται από ένα χαντάκι και να τρέχουν κατευθείαν προς το σκύλο μου. Του επιτέθηκαν απευθείας χωρίς δισταγμούς και περιστροφές και τον δάγκωσαν, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με ανέτρεψαν, ρίχνοντάς με στο έδαφος. Ακριβώς σε εκείνο το σημείο άρχισαν τα χειρότερα, γιατί στην προσπάθειά μου να απελευθερώσω τον σκύλο, ο οποίος κινδύνευε σοβαρά να πεθάνει από αιμορραγία, μπήκα στη μέση και οι λύκοι μου επιτέθηκαν, δαγκώνοντάς με σε διάφορα σημεία του σώματός μου. Στο τέλος έπειτα από πολλές φωνές και πολύ πάλη, κατάφερα να τους διώξω”.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από μέλος της οικογένειάς του στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου της Περούτζια, όπου του παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για τον ίδιο, τα τέσσερα ράμματα στο κεφάλι και τα τραύματα στο ένα πόδι απαιτούσαν εκτεταμένη επίδεση και εφαρμογή χειρουργικής κόλλας. Τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα για τον σκύλο του, ο οποίος αν και δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του, χάρη στην σωτήρια επέμβαση του ιδιοκτήτη του, βρίσκεται σε κτηνιατρική κλινική και έχει υποβληθεί σε πολυάριθμα ράμματα και επεμβάσεις σε όλο του το σώμα.

“Είναι απαράδεκτο να δέχεται κανείς μια τέτοια επίθεση κοντά σε μια κατοικημένη περιοχή”, προσθέτει ο Federico, “και μάλιστα σε μια περιοχή όπου γονείς με μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα κάνουν συχνά βόλτες. Εγώ ο ίδιος, πριν φύγω από το σπίτι, σκέφτηκα να πάρω μαζί μου τον 10χρονο γιο μου. Ευτυχώς που δεν το έκανα. Θα καταθέσω καταγγελία και θα ζητήσω την βοήθεια των κυνηγετικών οργανώσεων”, καταλήγει, “και ελπίζω ότι κάποιος θα αναλάβει την ευθύνη αυτών των καταστάσεων, οι οποίες δυστυχώς δεν είναι σπάνιες.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Κυνηγός τραυματίστηκε από λύκο ενώ προσπαθούσε να σώσει το σκύλο του appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα