Ζάιμπερτ: Η Γερμανία παραμένει προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος

Η Γερμανία παραμένει προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Επί χρόνια τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν επιδείξει ενεργά την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα [...] Πρόκειται για μία αποστολή που έχει διαρκέσει πολλά χρόνια και μένουμε προσηλωμένοι σε αυτή», δήλωσε στο Βερολίνο

ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Die Welt και ο Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς δήλωσε δήλωσε ότι όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης.

Ο κ. Ζάιμπερτ δεν αναφέρθηκε στο ΔΝΤ, το οποίο έχει ζητήσει βαθιά ελάφρυνση του χρέους για να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ακόμα πιο ανοιχτά υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάχθηκε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες έχει επικρίνει έντονα την πολιτική Σόιμπλε απέναντι στην Αθήνα.

«Θέλουμε η ευρωζώνη να μείνει ολόκληρη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, και θα υποστηρίξουμε οτιδήποτε βοηθά την Ελλάδα», είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Μάρτιν Σέφερ. «Για αυτό τον λόγο θέλουμε το πρόγραμμα βοήθειας να αποδειχτεί επιτυχημένο», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα