Υψηλό πολιτικό ρίσκο και πρόβλημα ρευστότητας «βλέπει» η Moody's για την Ελλάδα

«Παράθυρο» για αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε ενδεχόμενη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφήνει ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Όπως δήλωσε ο Dietmar Hornung, Associate Managing Director, European Sovereign Ratings της Moody's Investors Service, μιλώντας στο 8ο Annual Forecast Dinner της Ελληνικής Ένωσης CFA, την Τρίτη, η πιθανή θετική αξιολόγηση του πρώτου ελέγχου του νέου ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς θα μπορούσε να

αποτελέσει το έναυσμα για την εξέταση της αναβάθμισης της χώρας από την Moody's.

Σημείωσε δε με ικανοποίηση τη μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, ο ρυθμός των οποίων δεν πρέπει να ανακοπεί, όπως τόνισε, καθώς και την ανθεκτικότητα που επέδειξε ο τραπεζικός κλάδος κατά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση.

Ωστόσο, εξέφρασε και τους φόβους του για το υψηλό πολιτικό ρίσκο αλλά και τα προβλήματα ρευστότητας που παραμένουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης. Όσον αφορά το δημόσιο χρέος, υποστήριξε ότι αυτό παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, και για το οποίο η Moody's δεν βλέπει σημαντική αποκλιμάκωση μέχρι το 2025.

Όσον αφορά τον κίνδυνο ενός Grexit είπε ότι αυτός έχει μεν περιοριστεί αλλά δεν έχει εξαφανιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα