Υποτονικό κλίμα στην Ασία - Κλειστές οι περισσότερες αγορές

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές, όσες ήταν ανοιχτές τη Δευτέρα, με χαμηλούς τζίρους και όγκους.

Στη Νότιο Κορέα ο δείκτης έκλεισε οριακά χαμηλότερα, μετά από εναλλαγές προσήμων. Η αγορά σήμερα άνοιξε μια ώρα αργότερα λόγω Πρωτοχρονιάς.

Το νοτιοκορεάτικο γουόν κινήθηκε χαμηλότερα έναντι του δολαρίου στα 1.207,25.

Κλειστές ήταν οι αγορές σε Αυστραλία, Ιαπωνία,

Κίνα και Χονγκ Κονγκ, λόγω Πρωτοχρονιάς.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκε η μετοχή της Samsung Electronics που κινήθηκε ανοδικά 0,17% μετά την πρωτοχρονιάτικη ομιλία του CEO της, Kwon Oh-hyun, που δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας συμβιβασμός στην ποιότητα των προϊόντων της.

Στο επίκεντρο και τα αποτελέσματα της Hyundai Motor και της Kia Motors που δεν έπιασαν τους στόχους. Η Hyundai Motor ανακοίνωσε πωλήσεις 4,86 εκατ. οχημάτων το 2016, έναντι στόχων για 5,01 εκατ. οχήματα ενώ η Kia πούλησε 3,02 εκατ. οχήματα, κατά 100.000 λιγότερα σε σχέση με τον στόχο.

Για το 2017, οι δύο εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι θα «πιάσουν» πωλήσεις 8,25 εκατ. οχημάτων συνολικά.

Η μετοχή της Hyundai Motor ενισχύθηκε κατά 2,73% και της Kia Motors κατά 0,64%, καθώς τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Στην Ινδία, ο Nifty 50 υποχώρησε κατά 0,44% και ο Sensex κατά 0,39%. Η ινδική ρουπία υποχώρησε έναντι του δολαρίου, στα 68,02.
Στις μετοχές, ενδεικτικά, η Indian Oil ενισχύθηκε κατά 0,6%, η Bharat Petroleum κατά 0,51% και η Hindustan Petroleum κατά 0,52% χάρη στην άνοδο του πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα