Υπό πίεση και η Ευρώπη διευρύνοντας το παγκόσμιο sell off

Οι ευρωπαϊκές μετοχές διεύρυναν ένα παγκόσμιο sell off έπειτα απ' την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη αλλά και την ανησυχία που υπάρχει για παράλυση της αμερικανικής πολιτικής λόγω της δυσλειτουργίας της κυβέρνησης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής μαζί με αυτές των τραπεζών ηγούνται της διόρθωσης αν και το σύνολο των κλάδων του Stoxx Europe 600 βρίσκεται στο κόκκινο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει

απώλειες 1%.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,8%, ο CAC 40 στο Παρίσι 1,15% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 1%. Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη χάνει 1,2% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο 0,75%.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ και την Ισπανία απλά προστίθενται στον υπόλοιπο γεωπολιτικό χαμό», σχολιάζει σε έκθεση του ο Simon Quijano-Evans, στρατηγικός αναλυτής της Legal & General Investment Management Ltd. με έδρα το Λονδίνο. «Σε κάποιο σημείο», συνεχίζει, «αυτό πιθανόν να μετατραπεί σε μία πιο ακραία αντίδραση της αγοράς».

Χθες ο S&P 500 στη Wall Street υποχώρησε 1,5%, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση φέτος καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι τα σχέδια του Τραμπ για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας κινδυνεύουν.

Η πτώση στη Wall Street επεκτάθηκε το πρωί και στα ασιατικά χρηματιστήρια. Στο -0,6% έκλεισε ο αυστριανός δείκτης S&P/ASX 200, στο -1% ο Hang Seng στο Χονκ Κονγκ, στο -1,18% ο ιαπωνικός Nikκei. Μικρότερες απώλειες, -0,14% για τον Kospi στη Ν. Κορέα. Οριακές μεταβολές είχε ο Shanghai Composite στην Κίνα.

Απώλειες 0,6% για το δείκτη MSCI των αναδυόμενων αγορών

Keywords
Τυχαία Θέματα