Υπερ-υπουργό για να συντονίζει στο προσφυγικό ζητά "Το Ποτάμι"

«Το Ποτάμι ζητάει να υπάρξει ένας υπερ-υπουργός, που θα συντονίσει τη χώρα, στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού. Δεν αρκεί ο κ. Μουζάλας. Ο κ. Μουζάλας είναι ένας διαπραγματευτής, μιλάει με τις οργανώσεις, με τους μετανάστες. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει αυτή την υπόθεση και βασανίζεται, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αρκετό στην πολιτική. Χρειάζεται ένας άνθρωπος με ενισχυμένη αρμοδιότητα, ένας υπερ-υπουργός που να δίνει αναφορά κατευθείαν στον Πρωθυπουργό και να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρέμβαση του στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στην

συνέχεια όπως αποκάλυψε: «Εμείς θα προτείνουμε την ύπαρξη ενός υπουργού οικουμενικής αποδοχής. Έχω το όνομα, θα μου επιτρέψετε να το πω πρώτα στους άλλους αρχηγούς. Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει αποφάσεις γιατί αυτό έχει σημασία σήμερα. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε ένα δεξιό ή ένα αριστερό υπουργό». Συνεχίζοντας τη συζήτηση με τη Μαρία Χούκλη πάνω στο ίδιο θέμα προσέθεσε: «Την Παρασκευή στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έρχεται μια κρίσιμη στιγμή. Θα πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά για τα πέντε πράγματα που μπορεί να κάνει η χώρα. Χρειάζονται μερικές τολμηρές αποφάσεις και σε σχέση με το ΝΑΤΟ και σε σχέση με την ασφάλεια των νησιών αλλά και σε σχέση με την περίθαλψη των προσφύγων».

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες υποθέσεις των εκβιασμών και της διαπλοκής ανέφερε: «Ζήτησα απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή ρωτώντας: "πώς είναι δυνατόν μια εφημερίδα ακροδεξιάς λογικής να στηρίζει τρεις, τέσσερις υπουργούς, να βρίζει συνεχώς το Ποτάμι και ταυτόχρονα ο άνθρωπος που έχει αυτή την εφημερίδα να συλλαμβάνεται ως ο εγκέφαλος ενός κυκλώματος που εκβιάζει;" Δεν έδωσε απαντήσεις, όπως και τώρα σ' αυτό το θέμα με τα ραντεβού πρέπει να δώσουν συγκεκριμένη απάντηση. Δεν μπορεί να απαντούν γενικά ότι δε συνέβη αυτό που λέει η άλλη πλευρά. Τι συνέβη δηλαδή;» και στη συνέχεια είπε: «Θα πρέπει, και το ζητάει και η ελληνική κοινωνία, κάποιοι άνθρωποι που νομίζουν ότι θα μας πείσουν λέγοντας μας ότι τα βάζουν με τη διαπλοκή να μας πουν όλη την αλήθεια ώστε να μην υπάρχει κανένα σύννεφο. Να μας εξηγήσουν τι έχει συμβεί με λέξεις που πατούν στη γη και όχι γενικόλογες κουβέντες και ανακοινώσεις».

Παράλληλα, μιλώντας για το 2ο μεγάλο συνέδριο του Ποταμιού είπε: «Το Ποτάμι είναι ένα, δυνατό, μεταρρυθμιστικό Κίνημα. Πριν από ένα συνέδριο λέγονται πολλά αλλά νομίζω πως οι αποφάσεις του συνεδρίου, με τέτοιες συντριπτικές πλειοψηφίες, αποδεικνύουν ότι εμείς που είμαστε το Ποτάμι, είμαστε ένα Ποτάμι και προσπαθούμε να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα. Βεβαίως, καλό είναι να υπάρχουν και άλλες φωνές, αλλά φωνές που δεν απειλούν τη φυσιογνωμία του κόμματος. Το Ποτάμι θα συνεχίσει να είναι η καθαρή, μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, είπε:

«Ένα από τα καλά του συνεδρίου ήταν ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να συνομιλήσω με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά. Όλοι συμφωνούμε ότι παρά τα όσα λάθη έχουν γίνει στο προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν έχει απολύτως καμία σημασία να μιλάμε για το παρελθόν».

«Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που νιώθει αγχωμένη από την οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών και από την μικρή απήχηση της στην κοινωνία να πάρει γενναίες αποφάσεις. Εάν λοιπόν πούμε: "ξεχνάμε όλα τ' άλλα και μιλάμε γι' ένα εθνικό θέμα" και αποφασίσουμε ομόφωνα ότι κάνουμε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις νομίζω θα είναι πιο εύκολη η επίλυση του προβλήματος».

«Ο κόσμος αναρωτιέται: "γιατί τέσσερα ραντεβού; Τι δεν κατάλαβε στο πρώτο ραντεβού με τον εκδότη και έπρεπε να γίνει και δεύτερο; Τι δεν κατάλαβε στο δεύτερο και έπρεπε να γίνει και τρίτο και τέταρτο. Και βεβαίως δε μιλάμε για επίσημα ανακοινώσιμα ραντεβού γιατί ο καθένας μπορεί να επισκεφτεί μια εφημερίδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα