"Πονοκέφαλος" για το γυναικείο βιάγκρα

Οι γυναίκες που παίρνουν το χάπι Αddyi της Valeant Pharmaceuticals International Inc.'s pill Addyi, το οποίο είναι σχεδιασμένο να ενισχύει την σεξουαλικότητά τους, μπορεί σύμφωνα με ολλανδική μελέτη να πετυχαίνουν τον σκοπό τους για άνοδο της λίμπιντο τους, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Οι γυναίκες που παίρνουν το χάπι Αddyi της Valeant Pharmaceuticals International Inc.'s pill Addyi, το οποίο είναι σχεδιασμένο να ενισχύει την σεξουαλικότητά τους, μπορεί σύμφωνα με ολλανδική μελέτη να πετυχαίνουν τον σκοπό τους για άνοδο της λίμπιντο τους, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς

έτσι.

Σύμφωνα με την μελέτη, από τον Αύγουστο που έχει κάνει την εμφάνισή του στις ΗΠΑ, το φάρμακο έχει συνδεθεί με παρενέργειες στις γυναίκες που το χρησιμοποιούν όπως ζαλάδα, υπνηλία, ναυτία και κούραση.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Erasmus στο Ρότερνταμ ανέλυσαν τα αποτελέσματα από οκτώ κλινικές μελέτες σε 5.914 γυναίκες που έκαναν χρήση του φαρμάκου και συμπέραναν ότι το φάρμακο με την ουσία φλιμπανσερίνη (flibanserin) δεν πρέπει να δίδεται αφειδώς στις γυναίκες που επιζητούν ενίσχυση της σεξουαλικότητας τους, αφού χρειάζεται ακόμα μεγάλο εύρος ερευνών για να αποδειχτούν τα οφέλη του.

Η Valeant, πάντως είναι αντιμέτωπη με μία ισχυρή πτώση της τιμής του φαρμάκου, αφού έχει χάσει πάνω από τα 2/3 της αξίας του από το peak του Αυγούστου, όπου το κόστος ήταν στα 262,52 δολάρια.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα τριμήνου, με την τιμή της μετοχής της να βρίσκεται στα 73,26 δολάρια.

Το Addyi εγκρίθηκε πέρσι για χρήση σε γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση με χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σεξουαλικών φαντασιώσεων με αποτέλεσμα την δημιουργία στρεσογόνων καταστάσεων.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση, το 10% με το 40% των γυναικών στις ΗΠΑ πάσχουν από έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας η σεξουαλικών φαντασιώσεων χωρίς να γνωρίζουν την αιτία.

Keywords
Τυχαία Θέματα