Υεμένη: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από επίθεση σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση σε κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Υεμένη, όπως καταγγέλλει εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Το κτίριο που επλήγη βρισκόταν στην Ραζέχ στα βόρεια της χώρας, ενώ σε ανάρτησή τους στο Twitter οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν την επίθεση και καλούν όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στις συγκρούσεις να σεβαστούν ασθενείς και ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την οργάνωση,

ένας όλμος «χτύπησε» το νοσοκομείο Σιάρα όπου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τον περασμένο Νοέμβριο.

Εντούτοις, δεν κατάφεραν να υποδείξουν ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση, αλλά ανέφεραν πως αεροπλάνα εθεάθησαν να πετούν πάνω από το κτίριο λίγη ώρα πριν την επίθεση.

Στο μεταξύ, οι γιατροί εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί και επισημαίνουν πως όλες οι πλευρές ενημερώνονται για την ακριβή θέση των κτιρίων όπου επιχειρεί ιατρικό προσωπικό της οργάνωσης.

«Η ομάδα μας δίνει καθημερινή μάχη για να διαβεβαιώσει το σεβασμό στις υπηρεσίες υγείας», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα