«Ξεφουσκώνει» το υψηλό 14 μηνών στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτή η εικόνα στις ευρωαγορές μετά τα πρωινά κέρδη που σημείωσαν υψηλό 14 μηνών, μετά την αποτίμηση των ανακοινώσεων για μια σειρά εταιρειών από τους επενδυτές.

Το μεσημέρι ο Stoxx600 σημείωνε οριακή άνοδο 0,01% στις 373,38 μονάδες. Οι μεγαλύτεροι δείκτες σημειώνουν μικρά κέρδη, ενώ μεικτές είναι οι τάσεις στους διάφορους τομείς που διαπραγματεύονται στον δείκτη.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο FTSE100 με άνοδο 0,04%, ο DAX 0,09%, ο CAC40 0,06%, ενλω στη Μαδρίτη ο IBEX35 σημείωνε πριν λίγο απώλειες 0,27%.

Τις καλύτερες επιδόσεις σημειώνει

ο τομέας τηλεπικοινωνιών, με τη σουηδική Ericsson να επωφελείται από τη σύσταση «αγοράς» που της έδωσε η Haitong Research.
Σύμφωνα με το Reuters, το ράλι στη μετοχή της έδωσε νέα τροφή στις φήμες ότι ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός των ΗΠΑ, Cisco, ενδέχεται να εξαγοράσει την εταρεία. Η μετοχή σημείωνε νωρίτερα άνοδο 3%.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας έχασε όλα τα πρωινά κέρδη. Μετά την ανακοίνωση για τετραπλασιασμό των κερδών της το 2016, η βρετανική Lloyds είδε άνοδο της μετοχής της κατά 3,7%.

Πτώση άνω του 1% γα τον κλάδο πρώτων υλών, λόγω της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου από τα υψηλά πολλών εβδομάδων.

Η μετοχή της ThyssenKrupp βρέθηκε στην κορυφή του ευρωπαϊκού δείκτη μετά τις πληροφορίες ότι πούλησε στην Ternium το εργοστάσιο παραγωγής ατσαλιού στη Βραζιλία. Η μετοχή της ενισχύθηκε άνω του 4,9%.

Πτώση 1,9% για τη μετοχή της Airbus.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στο 1,8% σκαρφάλωσε τον Ιανουάριο ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, από 1,1% τον Δεκέμβριο του 2016 και μόλις 0,3% τον Ιανουάριο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Στην Ε.Ε. ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,7% τον Ιανουάριο από 1,2% τον Δεκέμβριο και 0,3% έναν χρόνο νωρίτερα. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016 ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε δύο μόλις χώρες και αυξήθηκε σε 26.

Στη Γερμανία, ο δείκτης IFO για το επιχειρηματικό κλίμα σημείωσε άνοδο στις 111 μονάδες συνεχίζοντας το υψηλό 33 μηνών που πέτυχε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα