«Ξαναζωντανεύει» το ακίνητο της Παπαστράτος με επένδυση 100 εκατ. ευρώ στον Πειραιά

Της Στεφανίας Σούκη

Ξενοδοχεία, γραφεία, επιπλωμένες κατοικίες, συνεδριακό κέντρο, μουσείο, πολυχώρο εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει, στην πλήρη ανάπτυξή της η μεγάλη επένδυση των 100 εκατ. ευρώ που προωθεί η εταιρεία ανάπτυξης Dimand στον Πειραιά, για την πρώτη φάση της οποίας, ύψους 14 εκατ. ευρώ, έχει υπογράψει ήδη και σχετική συμφωνία με την Grivalia AEEAΠ καθώς επίσης και μνημόνιο συναντίληψης με το δήμο Πειραιά. Η επένδυση θα υλοποιηθεί σε ακίνητα της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος σε μία περιοχή, αυτή του Αγίου Διονυσίου όπου και από πλευράς του δήμου, προωθείται ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Dimand αγόρασε από την Παπαστράτος, η οποία διαθέτει ιστορία 85 ετών στον Πειραιά, τρία ακίνητα, το πρώην κεντρικό κτίριο της καπνοβιομηχανίας, το λιθογραφείο της καθώς και το κτίριο Βόμβα το οποίο χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως χώρος αποθήκευσης. Η πρώτη φάση της παρέμβασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017 θα αφορά το κτίριο Βόμβα, ένα κτίριο 4.000 τ.μ. σήμερα σε 5.500 τ.μ. οικόπεδο το οποίο θα ανακατασκευασθεί σε επαγγελματικό κτίριο 10.500 τ.μ. με επιπλέον 126 θέσεις στάθμευσης. Ηδη η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ έχει ήδη συμφωνήσει την απόκτηση του 50% των μετοχών της εταιρείας "PIRAEUS PORT PLAZA 1 Α.Ε.", που θα ''τρέξει το έργο, έναντι τιμήματος που ανήλθε σε 1,625 εκατ. ευρώ. Μετά το πέρας της ανακατασκευής του, το ακίνητο θα εκμισθωθεί σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς, ενώ η Grivalia έχει προσυμφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 50% της εταιρείας. Πρόκειται για την πρώτη επένδυση της Grivalia με την μορφή της κοινής εταιρείας (joint venture). Η συγκεκριμένη επένδυση η οποία αναμένεται να είναι της τάξης των €14 εκατομμυρίων περίπου, θα συμβάλλει, σύμφωνα με τους συντελεστές της, σημαντικά στην ανάπλαση και ποιοτική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει έναν ισχυρό πόλο έλξης παρόμοιων επενδύσεων.

«Μπαίνουμε στην πρώτη φάση του έργου και έχουμε την ευχέρεια να συμμετέχουμε και στις επόμενες φάσεις», ανέφερε χθες ο Γιώργος Χρυσικός, διευθύνων σύμβουλος της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ στο πλαίσιο του συνεδρίου της Prodexpo για τα ακίνητα.

«Τα τρία οικοδομικά τετράγωνα βρίσκονται 250 μέτρα από το λιμάνι και 250 μέτρα από το μεγαλύτερο σύστημα μέσων σταθερής τροχιάς (σ.σ. τραμ, προαστιακός, ΗΣΑΠ Κηφισιά- Πειραιάς και υπό κατασκευή σταθμός της μπλέ γραμμής 3 του μετρό)», ανέφερε από την πλευρά του κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Dimand. «Τις παλιές αποθήκες (κτίριο Βομβα) τις κρατάμε ως έχουν και κατασκευάζουμε υπόγειο πάρκινγκ με 126 θέσεις στάθμευσης, δημιουργώντας παράλληλα χώρο πρασίνου. Το κτίριο θα μετατραπεί σε χώρο γραφείων. Στο κεντρικό κτίριο, που αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα κτίρια, διατηρείται ο παλιός βιομηχανικός του χαρακτήρας και θα δίνει πρόσβαση για το μουσείο του Παπαστράτου, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε κι ένα χώρο για τους ταξιδιώτες που θέλουν να πηγαίνουν στα νησιά κι έχουν βαλίτσες, μία υπηρεσία που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο λιμάνι ως service. Το τρίτο κτίριο αφορά το Λιθογραφείο, με ένα διατηρητέο κομμάτι που μετατρέπεται σε εστιατόριο και καφέ. Το έργο θα υλοποιηθεί σταδιακά, με έναν ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη τετραετία ενώ το 2017 θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα