S&P: Αναβάθμιση του outlook της Γαλλίας σε «σταθερό»

Ο οίκος αξιολογήσεων S&P προχώρησε σε αναβάθμιση του outlook της γαλλικής οικονομίαςς που έχει την αξιολόγηση «AA» σε «σταθερό» από «αρνητικό», επικαλούμενη τις μεταρρυθμίσεις σε εργασιακά και φορολογία που έχει κάνει η κυβέρνηση Ολάντ την τελευταία διετία τα τελευταία δυο χρόνια, μεταδίδει το Reuters.

Πρόκειται για την πρώτη θετική ενέργεια για τη Γαλλία από τότε που η χώρα έχασε

την αξιολόγηση ΑΑΑ το 2012 και, σύμφωνα με τον οίκο, οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν από τότε που ο Ολάντ έκανε στροφή σε φιλικές προς τις επιχειρήσεις μεταρρυθμίσεις το 2013, θα δώσουν ώθηση στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα και τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

«Η πιο ξεκάθαρη απόδειξη ότι τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα είναι η βελτίωση των περιθωρίων λειτουργικού κέρδους στις μη χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις» αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μισέλ Σαπέν, χαιρέτισε την αναβάθμιση στο outlook από την S&P, λέγοντας πως «οι μεταρρυθμίσεις που φέραμε αποδίδουν αφού όλοι οι οίκοι αξιολόγησης είναι τώρα αισιόδοξοι για τις προοπτικές της Γαλλίας».

Η S&P χαιρέτισε τη μείωση του κόστους απασχόλησης στη Γαλλία, ωστόσο ανέφερε πως αναμένει η ανάπτυξη της χώρας να είναι χαμηλότερη από τον στόχο του 1,5% που έχει θέσει η γαλλική κυβέρνηση για φέτος και του χρόνου, αναμένοντας ανάπτυξη 1,3% φέτος και 1,2% το 2017. Παράλληλα, έκανε μνεία στη μείωση του κόστους απασχόλησης, αναφερόμενο στο σχέδιο Ολάντ περί πίστωσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών ύψους 43 δισ. ευρώ που ξεκίνησε με στόχο την αναστροφή των ετών της χαμένης ανταγωνιστικότητας για τη Γαλλία..

Keywords
Τυχαία Θέματα