Ξανά στο προσκήνιο η υπόθεση της συνάντησης Ρώσων- Τραμπ πριν τις εκλογές

Περισσότερα από το ποιος θα είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου διακυβεύονταν, όταν ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ. συναντήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον πύργο των Τραμπ με κορυφαία δικηγόρο της κυβέρνησης της Ρωσίας.

Ο πληρεξούσια δικηγόρος, Ναταλία Βεσελίτσκαγια, είχε έναν πελάτη με ένα άλλο θέμα, που ήταν πιεστικό - μια αμερικανική ποινική έρευνα για ενδεχόμενη ρωσική νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Βεσελίτσκαγια, η οποία συναντήθηκε με τον νεότερο Ντόναλντ Τραμπ μετά από ένα μήνυμα

ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου του υποσχέθηκε να παράσχει πληροφορίες που θα έπλητταν τη Χίλαρι Κλίντον, παρουσιάστηκε ως ακτιβίστρια που εργάζεται για την κατάργηση των κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά της Ρωσίας.

Όμως, όταν μπήκε στον Πύργο των Τραμπ, η Βεσελίτσκαγια εκπροσωπούσε επίσης έναν πελάτη που εμπλέκεται σε μια μακρόχρονη έρευνα στις ΗΠΑ σχετικά με ένα υποτιθέμενο ξέπλυμα χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες. Αυτή η ποινική έρευνα, η οποία ξεκίνησε από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη το 2013 και προηγουμένως δεν είχε αναφερθεί, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα. Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε συνεχιζόμενη ποινική έρευνα όταν οι ΗΠΑ διευθέτησαν μια σχετική αστική αγωγή εναντίον του πελάτη της Βεσελίτσκαγια τον Μάιο.

Το περίγραμμα της ποινικής έρευνας, που εκτείνεται από την Ελβετία ως την Κύπρο, διατυπώνεται σε βάθος μέσα στα 734 αρχεία της αστικής υπόθεσης. Αρκετές χώρες έχουν παράσχει έγγραφα στις Η.Π.Α., αλλά και η Deutsche Bank AG, η Citigroup Inc. και άλλες τράπεζες παγκόσμιου βεληνεκούς που δεν είναι στόχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα