Βρετανός επενδυτής προβλέπει διάσπαση της ευρωζώνης μέσα σε 5 χρόνια

Ο επενδυτής Jim Mellon ήταν ένα σπάνιο θέαμα το 2016. Ήταν ένας δημόσιος υποστηρικτής του Brexit. Τώρα, ο πρόεδρος του Burnbrae Group προβλέπει κι άλλη διάσπαση.

Ο Μellon ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως υποστηρικτής του "Leave" από τον Michael Gove, προβλέπει πως η ευρωζώνη θα πέσει θύμα της αυξημένης ανόδου του αντι-συστημικού κύματος που κατακλύζει τη Δύση και θα διασπαστεί μέσα σε μία πενταετία.

Το δημοψήφισμα στη Βρετανία, η νίκη του Τραμπ στις ΗΠΑ και άλλα τέτοια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του λαϊκισμού έχουν αρχίσει να διαφαίνονται παγκοσμίως. Με το δημοψήφισμα στην Ιταλία το Δεκέμβριο και τις εκλογές στη Γαλλία το 2017 να "ανακατεύουν" το σκηνικό, αρκετοί επενδυτές έχουν αρχίσει και υποστηρίζουν τον σκεπτικισμό κατά του ευρώ. Βέβαια, όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτό το... όνειρο το έχουμε ξαναδεί, όταν το 2014 η Citigroup Inc. ανέφερε πως υπήρχε 90% πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι που σταμάτησε να υποστηρίζει φέτος.

Όπως και να έχει, ο Μellon ανέφερε πως είχε μία "πολύ καλή ημέρα" αμέσως μετά το Brexit, αφού τα στοιχήματά του, του επέφεραν κέρδη 25% φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα