Η γαλλική βιομηχανία "στηρίζει" τον Φιγιόν

Οι Γάλλοι βιομήχανοι υποστηρίζουν την προεκλογική εκστρατεία του πρώην πρωθυπουργού Francois Fillon. Τα βιομηχανικά λόμπι βρίσκονται σύμφωνα με τις υποσχέσεις της καμπάνιας του Fillon για μείωση των φόρων και ολική μεταρρύθμιση της εργασίας.

Ο 62χρονος συντηρητικός κέρδισε τον αντίπαλό του Alain Juppe την Κυριακή και έλαβε το χρίσμα της ρεπουμπλικανικής παράταξης για τις εκλογές του 2017. Με τον Σοσιαλιστή πρόεδρο Francois Hollande να βρίσκεται στα βάραθρα όσον αφορά τη δημοτικότητά του, και με την παράταξή του να

είναι εν ολίγοις διαλυμένη, τα γκάλοπ δείχνουν μονομαχία μεταξύ Fillion και Marine LePen, με ήττα της ακροδεξιάς, τον Μάιο.

"Ο Francois Fillon έχει πραγματοποιήσει πολλές ισχυρές υποσχέσεις που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση", όπως ανέφερε ο Pierre de Lauzun, επικεφαλής της οργάνωσης Amafi που με τη σειρά της εκπροσωπεί 138 μέλη των χρηματαγορών της Γαλλίας, όπως JP Morgan Securities και BNP Paribas Securities Services.

Σε μία χώρα όπου η ανάπτυξη και η εργασία βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, πιθανώς το πιο "σκληρό" μέτρο του Fillon θα είναι και η κατάργηση των 35 ωρών εβδομαδιαίας εργασίας.

Ένας επιχειρηματικός τομέας ο οποίος στηρίζεται στον Fillon είναι και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών όπου οι τέσσερις εταιρείες βρίσκονται σε συνεχή εκπτωτικό πόλεμο. Ο Fillon έθεσε τις βάσεις για την ιδιωτικοποίηση της πρώην μονοπωλιακής France Telecom (νυν Orange S.A.), ενώ διάνοιξε την αγορά το 2012, αφού επέτρεψε στην Iliad SA να πάρει άδεια.

Αρκετοί οικονομικοί προύχοντες βρίσκονται γύρω από τον Fillon, όπως ο πρώην CEO της Axa, Henri de Castries αλλά και τον CEO Patrick Pouyanne της Total SA.

Παρόλα αυτά δεν χαιρετίζονται όλες οι υποσχέσεις του Fillon ο οποίος έχει αναφέρει πως θα περικόψει 500.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο αλλά και αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% στο 22%.

Keywords
Τυχαία Θέματα