Βρετανική τράπεζα «πάγωσε» τους λογαριασμούς του Russia Today

Η βρετανική τράπεζα NatWest πάγωσε τους λογαριασμούς του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Ρωσίας Russia Today, ανακοίνωσε η αρχισυντάκτρια του RT.
Η αρχισυντάκτρια Margaret Simonyan έγραψε στο Τwitter: «Έχουν κλείσει τους λογαριασμούς μας στη Βρετανία. Όλους τους λογαριασμούς. Η απόφαση αυτή δεν είναι υπό συζήτηση. Ζήτω η ελευθερία του λόγου!»

Σύμφωνα με το Russia Today

η τράπεζα δεν έδωσε καμία εξήγηση για την απόφασή της αυτή. To μέσο ανέφερε επίσης ότι η Royal Bank of Scotland Group, στην οποία υπάγεται η NatWest, αρνήθηκε να την εξυπηρετήσει.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η απόφασή της είναι τελική και ότι προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση σχετικά με αυτήν.

Ο ρωσικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αναφέρει ότι η τράπεζα έστειλε επιστολή στα γραφεία του Russia Today στο Λονδίνο και ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Πρόσφατα κάναμε μια αναθεώρηση των τραπεζικών ρυθμίσεων μαζί σας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα σας παρέχουμε πλέον αυτές τις υπηρεσίες».

Η απόφαση της NatWest να πάψει να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT στη Βρετανία είναι ζήτημα της τράπεζας, ανέφερε η εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Είναι θέμα της τράπεζας... Σε αυτήν επαφίεται να αποφασίζει σε ποιον προσφέρει υπηρεσίες, βάσει της δικής της διάθεσης όσον αφορά την ανάληψη κινδύνου», ανέφερε η εκπρόσωπος της Μέι.

Σημειώνεται ότι το Russia Today αποτελείται από ένα τηλεοπτικό δίκτυο και μια διαδικτυακή σελίδα και επιχορηγείται από το Κρεμλίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα