MONEY TALKS

Μετά το Eurogroup της 9ης Οκτωβρίου είχε ειπωθεί ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου. Τελικώς, το χρονοδιάγραμμα δεν τηρείται και η έναρξη των συζητήσεων σε επίπεδο επικεφαλής μετατέθηκε για την Παρασκευή.

Ερώτημα και της αγοράς: Προλαβαίνουμε μέχρι τα Χριστούγεννα να κλείσει η αξιολόγηση και να αρχίσει έστω υποτυπωδώς, μια συζήτηση για το χρέος;

Πάντως,

υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων, στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο, με πρωτοβουλία, κυρίως του Μ.Ντράγκι, προκειμένου να βρεθεί ένα πρώτο, κοινό χρονοδιάγραμμα στο θέμα του χρέους. Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ένα πακέτο μέτρων που θα καλύπτει βασικές απαιτήσεις του ΔΝΤ αλλά και δεν θα δημιουργεί «πρόβλημα» στο Βερολίνο.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πλάγια διόρθωση χωρίς νέα δεδομένα και με τζίρους που δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο FTSE 25 έχει το 1561 κοντινή και το 1575 κύρια αντίσταση που διάσπαση θα μπορούσε να μας δώσει το 1590. Στήριξη κοντινή το 1541 και κύρια το 1520 που είναι και το stop.

Ο ΟΤΕ περιμένει την τιμή του πακέτου του 5% του δημοσίου στην DT

ΜΥΤΙΛ και ΜΠΕΛΑ συνεχίζουν να κλέβουν την παράσταση με αργές κινήσεις. Σήμερα η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών και των θεσμικών επενδυτών από τον όμιλο Μυτιληναίου η οποία αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην αγορά ενέργειας.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: ‘Ολα τα τεμάχια άλλαξαν χέρια χθες στο μείον, ενώ αξίζει να σημειωθεί η φροντίδα που δόθηκε στη μετοχή και που περιόρισε το -4% στο -1,8%. Την ίδια ώρα ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ αφημένος στην τύχη του, υποχωρούσε στο χαμηλό της συνεδρίασης στα 1,25 ευρώ στο -6,72%(!).

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ανέβασαν τον πήχη οι αγοραστές, αφού απορροφούν τώρα τις προσφορές στα 4,70 ευρώ. Χωρίς μεταβολή χθες, στα 4,70 ευρώ με συναλλαγές 6335 τεμαχίων και ζήτηση στο κλείσιμο.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Σταθερός στα 3 ευρώ ο μόνιμος αγοραστής της

ΣΩΛΚ: Κανένα ενδιαφέρον από τους βασικούς μετόχους, “μαραζώνει” στα χαμηλά του, πέριξ του 0,60(!!) ευρώ.

Τριάντα πέντε από τις εισηγμένες εταιρείες διαθέτουν αρνητική δανειακή θέση (καθαρό ταμείο) συνολικού ποσού 1,49 δις ευρώ!!! Σε κάποιες από αυτές η παρουσία τόσων μετρητών αποτελεί σημαντικό ποσοστό σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση τους. Το γιατί οι εταιρείες επιλέγουν να έχουν τόσα μετρητά στο συρτάρι έχει να κάνει και με την ικανότητα άντλησης κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα ή από την αγορά με ένα λογικό κόστος.

Καθαρή θέση: Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων στις 30 ΙΟΥΝΙΟΥ διαμορφώθηκε στα 70,9 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 1,1% το οποίο αντανακλά κατά κύριο λόγο την μείωση των καθαρών θέσεων των τραπεζών κατά 1,6%. Με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση η σχέση διαμορφώνεται στο 0,64% κυρίως από τις μεγάλες υποτιμήσεις των λογιστικών θέσεων που σημειώνονται στον τραπεζικό κλάδο που κυμαίνονται από 65% εώς 70%

Τα (20) χαρτιά του FTSEM MidCap20 συνολικά πραγματοποίησαν συναλλαγές αξίας 229.540 ευρώ. Σε έξι εξ αυτών o τζίρος κυμάνθηκε από 3 ευρώ (ΔΡΟΜΕΑΣ αλλά και… +9,7%) μέχρι 859 ευρώ. Και σε άλλες ενέα, ήταν 4 ψήφιος, αλλά με τον άσο μπροστά οι πέντε. Τώρα, με ποιά φόντα έβαλαν οι υπεύθυνοι τις εταιρείες αυτές στον δείκτη, είναι ένα ερώτημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars