Βιοχάλκο: Αναδεικνύει τις υπεραξίες και επιστρέφει σε κερδοφορία

Αργά,αλλά σταθερά ο όμιλος Βιοχάλκο αναδεικνύει τις «κρυμμένες» υπεραξίες του, τόσο με τις συγχωνεύσεις εταιρειών, όσο και με την εισαγωγή νέων εταιρειών που θα ακολουθήσουν (επενδύσεων ακινήτων). Ο στόχος, όπως θα δούμε, είναι η επαναφορά του ομίλου σε κερδοφορία, κάτω από ένα αποδοτικό σχήμα εταιρειών που θα αποδίδει καλύτερα από το προηγούμενο σχήμα των πολλών θυγατρικών.

Όπως φαίνεται ήδη από τα αποτελέσματα του 2016, η επιστροφή εκτιμάται ότι, θα επιβεβαιωθεί εντός των επόμενων μηνών. Ήδη η κεφαλαιοποίηση της Βιοχάλκο πλησιάζει τα

890 εκατ. ευρώ, όταν η αξία της στα βιβλία – προ των συγχωνεύσεων- ανερχόταν σε 1 δισ. ευρώ. Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες θέλουν μια συμφωνία της Σίδμα- Μπήτρος προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα στο εμπόριο σιδήρου, σε συμφωνία με τις τράπεζες.

Απόδοση 13% την τελευταία εβδομάδα και 172% από τις αρχές του χρόνου καταγράφει η μετοχή του Ομίλου Βιοχάλκο (οικογένεια Στασινόπουλου) – η οποία παραδοσιακά ήταν ο τίτλος - σηματωρός που προηγείτο στις ανόδους του χρηματιστηρίου.

Ο όμιλος Βιοχάλκο, ύστερα από την εισαγωγή των μετοχών του στις Βρυξέλλες – πριν από 3 χρόνια περίπου - φαίνεται πως οδεύει να φθάσει εκείνα τα επίπεδα τιμών με τα οποία εισήχθη η μετοχή (4 ευρώ). Από τότε, όμως, έχει αλλάξει η σύνθεση των εταιρειών που την απαρτίζουν και έχουν δημιουργηθεί νέες οντότητες, όπως η Cenergy (συγχώνευση Ελληνικά Καλώδια – Σωληνουργεία), η οποία εισήχθη επίσης στις Βρυξέλλες.

Πρόσφατα, επίσης ανακοινώθηκε η συγχώνευση μεταξύ της Χαλκόρ και Ελβάλ με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Το 2016, ο όμιλος Βιοχάλκο κατέγραψε τζίρο 3,1 δισ. ευρώ. έναντι 3,2 δισ. ευρώ του 2015. Τα καθαρά κέρδη προ χρηματοοικονομικών ανήλθαν σε 250 εκατ. ευρώ από 240 εκατ. ευρώ το 2015. Σε επίπεδο καθαρών κερδών μετά φόρων, τα τελικά αποτελέσματα ήταν ζημιές 6 εκατ. ευρώ από 60 εκατ. ευρώ το 2015. Το επόμενο διάστημα αναμένεται και η εισαγωγή της εταιρείας επενδύσεων ακινήτων της Βιοχάλκο (ΑΕΕΑΠ) η οποία διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων πάνω απο 300 εκατ. ευρώ.

ΔΗ. ΠΑΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα