Πραγματικότητα η απευθείας αερογέφυρα Αθήνας – Πεκίνου. Στις 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη πτήση

Ύστερα από προσπάθειες ετών, ωρίμασαν οι συνθήκες για τη διεξαγωγή απευθείας αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου.

Του Φώτη Φωτεινού

Έτσι, στις 30 Σεπτεμβρίου, προσγειώνεται στο «Ελ. Βενιζέλος» η πρώτη απευθείας πτήση της Air China στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επί του παρόντος, η Air China

πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου δύο φορές την εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο και τρεις την καλοκαιρινή, αλλά μέσω Μονάχου.

Πλέον, η σύνδεση μετατρέπεται σε απευθείας, με την ίδια συχνότητα (κάθε Τετάρτη και Σάββατο), με αεροσκάφος Airbus A330-200.

Σύμφωνα με στελέχη του τουριστικού κλάδου, σήμερα η κίνηση, από και προς την Κίνα (Πεκίνο, Σανγκάη, Χονγκ Κονγκ, Κουανγκτσόου ή Καντόνα), εξυπηρετείται μέσω ενδιάμεσων σταθμών σε Μόσχα, Μόναχο, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Ντόχα και Αμπου Ντάμπι.

Τα μεγέθη είναι αυξητικά, καθώς παρουσιάζεται αύξηση 37,2% μέσα σε τρία χρόνια. Από 81.701 επιβάτες που διακινήθηκαν το 2013, έφτασαν τις 112.112 το 2016.

Όπως είναι φυσικό, η έναρξη των απευθείας πτήσεων αναμένεται να δώσει ώθηση και σε συναφείς κλάδους, όπως την κρουαζιέρα.

Πρόκειται για μία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική, στη προσπάθεια που καταβάλλει η νέα διοίκηση του ΟΛΠ, που ανήκει στην Cosco, για το άνοιγμα της κινεζικής τουριστικής αγοράς στη Μεσόγειο.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αναληφθεί, το τελευταίο διάστημα, πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του home porting και την ενίσχυση του Πειραιά στη διεθνή βιομηχανία κρουαζιέρας. Οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν άμεση συσχέτιση με τις αερομεταφορές.

Γι’ αυτό, άλλωστε, εάν επιτύχει το δρομολόγιο Αθήνα – Πεκίνο, η Air China θα ανοίξει κι άλλο προορισμό, όπως ανάλογες σκέψεις κάνει και η China Eastern Airlines για το Αθήνα – Σαγκάη.

The post Πραγματικότητα η απευθείας αερογέφυρα Αθήνας – Πεκίνου. Στις 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη πτήση appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα