Βερολίνο: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συνδέονται με τη Γερμανία οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να δείχνουν ότι οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες συνδέονται με τη Γερμανία, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ από αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών έγινε γνωστό ότι γερμανοί πολιτες είναι μεταξύ των τραυματιών από τις επιθέσεις αυτές, ενώ είναι επίσης πιθανό Γερμανοί να περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών.

"Δεν μπορώ να μιλήσω για γερμανικό

σύνδεσμο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ, προσθέτοντας ωστόσο ότι "ένας τέτοιος σύνδεσμος δεν μπορεί να αποκλεισθεί, δεδομένης της δυναμικής της κατάστασης στο Βέλγιο".

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε χθες τρία πρόσωπα μέσα σ' ένα αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες κυκλοφορίας κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και ερευνά αν σχεδίαζαν ή όχι να πραγματοποιήσουν επίθεση.

Οι τρεις ύποπτοι, που προέρχονται από το Κόσοβο, συνελήφθησαν έπειτα από πληροφορία που δόθηκε στις αρχές πριν από τις επιθέσεις στο μετρό και το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Εξάλλου αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως "πρέπει δυστυχώς να επιβεβαιώσουμε ότι γερμανοί πολίτες είναι μεταξύ των τραυματιών στις τρομοκρατικές επιθέσεις και ανάμεσά τους τουλάχιστον ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά".

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι Γερμανοί έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιθέσεις αυτές, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα