«Σπάει ταμεία» το πρώτο παιχνίδι για κινητά της Nintendo στην Ιαπωνία

Στις 17 Μαρτίου, η Nintendo παρουσίασε την πρώτη εφαρμογή για mobile gaming, το Miitomo, μπαίνοντας δυναμικά στην αγορά των εφαρμογών για smartphones και tablets.

Το Miitomo κατάφερε μέσα στις 3 πρώτες μέρες κυκλοφορίας του να φτάσει το 1 εκατομμύριο downloads

ενώ μπήκε στις top εφαρμογές του iOS στην Ιαπωνία.

Οι αριθμοί είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί αν αναλογιστεί κανείς ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στην Ιαπωνία. Κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και το Line, την πιο δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της χώρας, που έπεσε στη δεύτερη θέση. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει in-app αγορές.

Το Miitomo επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα καρτουνίστικο «avatar» χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία που έχουν τραβήξει από το κινητό τους. Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, να επιλέξουν προσωπικότητα και την φωνή του χαρακτήρα τους. Στη συνέχεια το Miitomo ρωτάει πράγματα από το «τι έκανες το Σαββατοκύριακο;» έως «ποια είναι η αγαπημένη σου στολή;» και ανταμείβει τις απαντήσεις με εικονικά νομίσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ρούχων και αξεσουάρ για το avatar. To παιχνίδι επίσης ενθαρρύνει τους χρήστες να μοιράζουν της «selfie» φωτογραφίες που βγάζουν μέσω της εφαρμογής σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram.

Το Miitomo είναι ένας συνδυασμός από τη λέξη «mii» που χρησιμοποιείται για τα digital avatars της Nintendo και την λέξη «tomo» που προκύπτει από το «tomodachi» που σημαίνει φίλος.

H Nintendo με πρόσφατες δηλώσεις της υποσχέθηκε ότι το επόμενο mobile app θα είναι παιχνίδι το οποίο θα περιλαμβάνει έναν «οικείο» χαρακτήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα