Τζιμ Γιαννόπουλος: Ένας Ελληνοαμερικανός τιμόνι της Paramount Pictures;

Της Στεφανίας Σούκη

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και προβεβλημένα στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ και είναι Ελληνοαμερικανός. Ο... βετεράνος της Fox Film, Jim Gianopulos (Τζιμ Γιαννόπουλος), βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις, προκειμένου να αναλάβει τo τιμόνι της Paramount Pictures, σε αντικατάσταση του Brad Grey, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ,

αναμένοντας τις επόμενες ημέρες σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Jim Gianopulos βρέθηκε το 2000 στην κορυφή της Fox Filmed Entertainment (πρώην 20th Century Fox και 21st Century Fox) προεδρεύοντας μαζί με τον Tom Rothman και «έτρεξε» πολύ επιτυχημένες παραγωγές που πρωταγωνίστησαν στα Όσκαρ όπως το Αβαταρ, η Διάσωση του Ρίντλει Σκοτ κ.α..

Η ιστορία της οικογένειας Γιαννόπουλου πάει πίσω στη δεκαετία του '50, όταν ο πατέρας του Νίκος βρέθηκε στις ΗΠΑ ως μετανάστης και δημιούργησε εκεί τη δική του επιχείρηση με ανταλλακτικά εμπορικών πλοίων, ενώ η μητέρα του Μαρία είχε καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος ο Τζίμ Γιαννόπουλος έχει διαγράψει μεγάλη πορεία στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ, με την οποία έχει συνδέσει το όνομά του τα τελευταία 25 χρόνια, έως το φθινόπωρο του 2016, οπότε και αποχώρησε στη Fox. Στην περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της Paramount, του ομίλου της Viacom, θα κληθεί να αναστρέψει την αρνητική πορεία του προηγούμενου έτους, όταν η εταιρεία έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια- στα 450 εκατ. τοποθετεί τον πήχη η Wall Street Journal- από παραγωγές όπως τα Χελωνονιντζάκια ΙΙ, Αμερικανίδα Ρεπόρτερ κ.τ.λ..

Keywords
Τυχαία Θέματα