ΤτΕ: Διανομή μερίσματος 0,405 ευρώ/μετοχή

Τη διανομή μικτού μερίσματος 0,6720 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2016 αποφάσισε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος που συνεδρίασε σήμερα.

Σημειώνεται ότι επί του μικτού μερίσματος επιβάλλεται φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων με συντελεστή 29% καθώς και παρακράτηση φόρου με συντελεστή 15%.

Το καθαρό μέρισμα που θα εισπράξουν οι μέτοχοι διαμορφώνεται σε 0,40555 ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην ως άνω καταβολή μερίσματος

ορίζεται η 9η Μαρτίου 2017.

Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην καταβολή του μερίσματος.

Άλλες αποφάσεις της συνέλευσης ήταν η έγκριση της ετήσιας Έκθεσης του Διοικητή, του Ισολογισμού και των λοιπών Οικονομικών Καταστάσεων χρήσης 2016 μετά της Έκθεσης των Ελεγκτών, η έγκριση της καταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, η έγκριση της αμοιβής των Ελεγκτών για τη χρήση 2017, η έγκριση απαλλαγής των μελών του Γενικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε προσωπική ευθύνη για τα πεπραγμένα και τη Διαχείριση του 2016, η εκλογή της Ιουλίας Αρμάγου, του Στέφανου Οκταποδά, του Αθανάσιου Σαββάκη και του Γρηγόριου Στεργιούλη ως μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας και τέλος την επιλογή της Deloitte ως ελεγκτή για τη χρήση 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα