Τα τέσσερα σενάρια της UBS για την Ελλάδα

Σύμφωνα με την UBS, τέσσερα είναι τα πιθανά σενάρια για την Ελλάδα.

Το πρώτο σενάριο με 40-50% πιθανότητες προβλέπει συμφωνία εν όψει των αποπληρωμών χρέους τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τουλάχιστον με τον ρόλο τεχνικού συμβούλου.

Το δεύτερο σενάριο έχει πιθανότητες 20% και προβλέπει

συμφωνία έως τον Ιούλιο, αλλά μόνο με τη συμμετοχή του ESM, χωρίς το ΔΝΤ. Σε αυτό το σενάριο η ΕΤΚ δεν πρόκειται να βάλει την Ελλάδα στο QE.

Το τρίτο σενάριο (πιθανότητες 10%) προβλέπει αποτυχία συμφωνίας, πρόωρες εκλογές ( κάτι που δεν επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ) και παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Καθώς στις εκλογές αναμένεται να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, τότε θα υπάρξει, στη συνέχεια, συμφωνία με τους πιστωτές, ωστόσο η πληρωμή του Ιουλίου θα τεθεί σε κίνδυνο.

Το τέταρτο σενάριο είναι το Grexit με πιθανότητες 20-30%, αν και όπως επισημαίνει η UBS, η στήριξη των Ελλήνων στο ευρώ είναι ισχυρή και για αυτό οι πιθανότητες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι προς το παρόν χαμηλές.

Η ελβετική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση sell για τα ελληνικά ομόλογα, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται το risk premium και τα για τα ομόλογα της περιφέρειας στην Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα