Τσοχατζόπουλος: Ήμουν στόχος του Γιώργου Παπανδρέου

Επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε στην απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε 20 χρόνια κάθειρξη για μίζες από εξοπλιστικά.

Στην απολογία του -που

θα συνεχιστεί την άλλη εβδομάδα- ο πρώην υπουργός στράφηκε κατά του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και κατά άλλων πρώην συντρόφων του στο ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ήμασταν στόχος του ίδιου του Παπανδρέου, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κώστα Σημίτη, αν και ο τελευταίος τον θεωρούσε μικρό και λίγο. Αλλά τον αξιοποίησε για να δικαιολογήσει την ήττα του στις επόμενες εκλογές, όταν έχασε από τον Καραμανλή».

Από τα πυρά του κατηγορούμενου πρώην υπουργού δεν γλίτωσαν όμως ούτε εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης, αλλά ούτε και ο συγκατηγορούμενός του και κατήγορός του, Νίκος Ζήγρας.

«Έχω υποστεί έφοδο ειδικών ομάδων της ΕΥΠ, σε συνεργασία με τον ανακριτή Μαλλή (σ.σ. χειρίστηκε στην υπόθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης), ο οποίος έστησε ολόκληρο μηχανισμό» είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον Νίκο Ζήγρα, αλλά και στον Μιχάλη Καρχιμάκη, ισχυριζόμενος ότι οι δύο άνδρες τον ενοχοποίησαν.

«Δεν ξέρω πώς, αφού χρηματα σε μένα δεν έφτασαν. Δεν είχαν καμία σχεση με μένα όλα αυτά. Κατέρρευσε η κατηγορία της δωροδοκιας, τα χρήματα έμειναν στα χέρια των αντιπροσώπων των εταιρειών, των πρακτόρων και άλλων».

Μιλώντας για το νεοκλασικό επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο πρώην υπουργός είπε ότι το σπίτι αυτό αποτέλεσε «την προσπάθεια να εμπλακώ εγώ και κυρίως η γυναίκα μου η Βασιλική». Κατά τον κατηγορούμενο, η αγορά του σπιτιού ήταν έγκυρη, νόμιμη, με διαφανέστατη διαδικασία και με στοιχεία αναμφισβήτητα.

Είπε χαρακτηριστικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος: «Αυτοί όμως υποστήριξαν ότι ήταν εικονική αγορά και ότι η γυναίκα μου μαζι με μένα έκανε ξέπλυμα. Εγινε τραπεζικός δανεισμός για την αγορά. Τους ταιριαζε στα σχεδιά τους, από καιρό το είχαν στησει αυτό το τροπάριο. Ηταν όλα δηλωμένα... Ειναι μία σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας, για να μας εκθέσουν, να μας καταγγείλουν, γιατί είχαν μεγάλο πολιτικό όφελος. Καθε προσπάθεια μετρούσε γι' αυτούς πολιτικά. Γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι, αν με άφηναν μετά τον Σημίτη ή τον Παπανδρέου, θα ήταν μία δραματική εξέλιξη».

Η δίκη συνεχίζεται.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα