Μόλις τρεις χιλιάδες μερίδες ενεργοποιήθηκαν απο τον... Αύγουστο

Mόλις 2,844 χιλιάδες ενεργές μερίδες επενδυτών προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αποθετηρίου Αξίων, καθώς τον περασμένο μήνα οι ενεργές μερίδες ανήλθαν σε 12,8 χιλιάδες έναντι 10,08 χιλιάδες του Αυγούστου.

Την ίδια...αυγουστιάτικη εικόνα εμφάνισε και η Μέση Ημερήσια Αξία Συναλλαγών του Σεπτεμβρίου 2016 που έφθασε στα 37,54 εκατ., ευρώ μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα (38,50 εκατ. ευρώ) και αυξημένη της αντίστοιχης του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους (30,13 εκατ. ευρώ).

Επιπρόσθετα, η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

(ΑΤΗΕΧ) έκλεισε στα 34,38 δισ ευρώ., μειωμένη κατά 3,8% από τον προηγούμενο μήνα. Εάν δεν ληφθεί υπόψη η κεφαλαιοποίηση που κατέχει το ΤΧΣ, η μείωση αγγίζει το 3,5%.

Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ήταν λιγότερες από τις εκροές.

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 61,8% έναντι 61,1% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 1,1%.

Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (1.265,87 εκατ. ευρώ ή 3,7%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 59,5% παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 1,5% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα