Τσίπρας: Δελεαστικές οι προτάσεις της Τουρκίας - Κάποια ανταλλάγματα που ζητούσε ήταν υπερβολικά

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε πως υπήρξε μία μετατόπιση της συζήτησης.

Όπως ανέφερε, συζητήθηκε η τακτική των χωρών που έκλεισαν τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Η συζήτηση,

τόνισε, παρότι μετατοπίστηκε από το «plan b» στο «plan a», ανέδειξε το βαθύ διχασμό στην ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε δελεαστικές προτάσεις της Τουρκίας, που ξάφνιασαν τους Ευρωπαίους ηγέτες. Όπως είπε, τα ανταλλάγματα που ζητούσε η Τουρκία δεν μπορούσαν να αξιολογηθούν, γιατί κάποια ήταν υπερβολικά και για κάποια πολλές χώρες δεν ήταν προετοιμασμένες.

Όπως τόνισε, η συζήτηση πλέον είναι στη σωστή βάση, καθώς εστιάστηκε στον περιορισμό των προσφυγικών ροών από την Τουρκία. Όπως είπε, η Σύνοδος δεν τελείωσε σήμερα, αλλά θα συνεχιστεί και την Τρίτη στη Σμύρνη, όπου θα μεταβεί ο Έλληνας πρωθυπουργός με συνοδεία δέκα υπουργών.

Υπήρξε διχασμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας, για τους πρόσφυγες, ανάμεσα σε αυτές τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν την αλληλεγγύη.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα