Λεβέντης: Η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει, αλλιώς θα πάμε και σε άλλα μνημόνια

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, αλλά και του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο αρχηγός της Ένωσης Βασίλης Λεβέντης λέγοντας ότι σκέφτονται τυχοδιωκτικά, ενώ υποστήριξε ότι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπήρξε άξονας συνεννόησης μεταξύ Μητσοτάκη, Θεοδωράκη και Γεννηματά.

Στο πλαίσιο αυτό "κάρφωσε" την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λέγοντας ότι έπαιρνε οδηγίες μέσω του κινητού της κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης.

Ο κ. Λεβέντης

μιλώντας στην εκπομπή "Ενικός" προέβλεψε ότι θα πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, συμπληρώνοντας ότι αν μείνει η κυβέρνηση θα πάμε σε 4ο και 5ο Μνημόνιο. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν θα συμμετέχει σε Οικουμενική Κυβέρνηση - αν και το ζητά επανειλημμένως. Απαντώντας στην κρητική των δημοσιογράφων δήλωσε οτι "πάντα μιλούσα για οικουμενική με συμμετοχή της ΝΔ. "Ο Τσίπρας δεν κάνει για τη δουλειά" επισήμανε.

Στη συνέχεια, ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός κρύβεται αυτή τη στιγμή πίσω από τη Μέρκελ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι δεμένος στο ζωνάρι της», ενώ επιτέθηκε και κατά του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου και των υπολοίπων δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε πρωθυπουργό του 21%, τον κρατάτε με το ζόρι». Τόνισε, επίσης, ότι "ξεβρακώθηκε ο πρωθυπουργός στις 12 Ιουλίου 2015, τα υπέγραψε όλα" και πρόσθεσε πως "υπέγραψε τον Ιούλιο για να μην πάει φυλακή".

Παράλληλα, τάχθηκε κατά της άσκησης βέτο από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ανθελληνικό τόξο στην Ευρώπη. Άσκησε κριτική στον τρόπο διαχείρισης της κυβέρνησης στο προσφυγικό, κατηγορώντας την ελληνική πλευρά ότι δεν έχει ξεκάθαρη θέση.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα