Ξαφνικός «έρωτας» του Τσίπρα με την... επιχειρηματικότητα!

Τους ελιγμούς με την επιχειρηματικότητα συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσπαθεί να υιοθετήσει την ιδεολογίας της ελεύθερης αγοράς αν και ήταν ο ίδιος που μέχρι το 2014 έως και απειλούσε επιχειρηματίες να μην τολμήσουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός κίνηθηκε και πιο... ευρωπαϊκά αφού επέλεξε να επισκεφθεί την εταιρεία

Apivita, η οποία μετά από διαπραγματεύσεις με σειρά ελληνικών και ξένων ομίλων καλλυντικών, κατέληξε τον Μάρτιο του 2017 σε συμφωνία εξαγοράς της από την ισπανική εταιρία Puig, που εδρεύει στη Βαρκελώνη.

Με τη φράση, «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα», υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Νίκος Κουτσιανάς.

Μάλιστα, κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, ο πρωθυπουργός παρομοίασε την εταιρεία με την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τους Έλληνες και ξένους εκπροσώπους της Apivita ενώ δοκίμασε προϊόντα όπως τσάι και κερήθρα. Αργότερα ξεναγήθηκε στις εγκαστάσεις της εταιρείας και ενημερώθηκε για τα βότανα.

Κατά την ενημέρωση του από στελέχη της εταιρείας ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όσα άκουσε από την υπεύθυνη βοτάνων της εταιρείας κ. Ειρήνη Βαλλιανάτου, η οποία υπογράμμισε πως η ελληνική βιοποικιλότητα βρισκεται σε εξέχουσα θέση σε σχέση με την ευρωπαϊκή. Όπως είπε από τα 20.000 είδη περισσότερα από 6.000 καλλιεργούνται στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ανήκουν σε οικογένειες με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ο πρωθυπουργός επίσης ακουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον πως το εργοστάσιο της εταιρείας διαθέτει αξιοσημείωτη συλλογή από σπάνια και απειλούμενα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Βαλλιανάτου, η εταιρεία διαθέτει και «τράπεζα» όπου διατηρούνται τα γενετικά υλικά των σπόρων με στόχο τη διατήρηση της προστασίας της φύσης.

«Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας»

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας για την κρίση ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «κατέστρεψε τις ζωές μας, την ψυχολογία μας, την ελπίδα μας για το μέλλον». Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως η «Ελλάδα βγαίνει από την καταιγίδα. Μπορούμε να υποδομήσουμε μια οικονομία σε μία καλύτερη φιλοσοφία. Μπορούμε να πετύχουμε, να σταθούμε στα πόδια μας με δυναμισμό».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η Puig απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό της Apivita έναντι ποσού 40 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι ιδρυτές και βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, το ζεύγος Νίκης και Νίκου Κουτσιανά, διατηρούν καταστατική μειοψηφία και ρόλο στη συνέχεια της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα