Αξιολόγηση και προσφυγικό στο επίκεντρο των τηλεφωνικών επαφών Τσίπρα με Ολάντ και Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο επίκεντρο των οποίων ήταν η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας

τόνισε προς τον Γάλλο πρόεδρο την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και την τήρηση των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015

Επιπρόσθετα στην επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις για το οικονομικό πρόγραμμα, στις εξελίξεις γύρω από την προσφυγική κρίση, καθώς και στην ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή.

Σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα, κοινός τόπος υπήρξε η ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, πιστής τήρησης της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 που προβλέπει μετά την πρώτη αξιολόγηση την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εντός του Απριλίου.

Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση, υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος.

Σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB.

Keywords
Τυχαία Θέματα