Τσακώνεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τα όσα συνέβησαν τις δύο τελευταίες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και COSCO, ήταν απλώς μια πρόβα στην παράσταση που θα ανεβεί στο πολιτικό σκηνικό από το Φθινόπωρο. Μπορεί στην περίπτωση των Κινέζων να αποδείχθηκε... μονόπρακτο, αλλά στην περίπτωση των εργασιακών σχέσεων, μάλλον θα εξελιχθεί σε τραγωδία, ή τουλάχιστον σε... μελόδραμα!

Για όσους δεν κατάλαβαν αυτό το ανύπαρκτο θέμα, όπως εύγλωττα το χαρακτήρισε η κυρία Γεροβασίλη, ήταν μια μετωπική σύγκρουση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Θοδωρή Δρίτσα που υπερασπίζεται τους δημοσίους υπαλλήλους, τους προνομιούχους των

ΔΕΚΟ και πάνω από όλα τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Στέργιου Πιτσιόρλα και -γιατί όχι- και του Αλέξη Τσίπρα, που προσπαθούν να πείσουν ξένους επενδυτές, ότι η κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις κι ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αν όμως έγινε τέτοια φασαρία για ένα ζήτημα που θίγει μια χούφτα προνομιούχους εργατοπατέρες όλους κι όλους (αφού οι απλοί εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους διατηρούν και δικαίωμα μετάταξης στο δημόσιο έχουν), μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το Φθινόπωρο, όταν η Τρόικα ανεβάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ζητήματα όπως η κατάργηση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις, η κατάργηση του επιδόματος γάμου, ενδεχομένως και του δώρου των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, και μιας σειράς άλλων εργασιακών δικαιωμάτων, που αφορούν χιλιάδες μη προνομιούχους εργαζόμενους , που κατά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποτελούν τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του.

Εκεί δεν θα έλθει αντιμέτωπος μόνο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Τσίπρα που έχει υπογράψει το τρίτο μνημόνιο, με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Δρίτσα και του Πολλάκη, που εξακολουθούν να φωνάζουν "μαζί και στις πορείες, μαζί και στις πλατείες".

Εκεί θα μπλέξει κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Κατρούγκαλου, κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Τσακαλώτου κι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Σπίρτζη...

Με λίγα λόγια: Όταν ένα κόμμα γίνεται μαλλιά κουβάρια για μια σύμβαση την οποία έχει ήδη υπογράψει ο αρχηγός του και πρωθυπουργός της χώρας, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε τι θα γίνει στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Για μια διαπραγμάτευση που ούτε υπογραφές έχουν πέσει, ούτε συμβόλαια έχουν υπογραφεί.

Μύλος θα γίνουν...

Keywords
Τυχαία Θέματα