Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τη Wall Street - Κέρδη άνω του 1%

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του β' τριμήνου οι αμερικανικές μετοχές, σημειώνοντας κέρδη για τρίτη διαδοχική μέρα, καθώς το αρχικό σοκ που προκάλεσε το Brexit μοιάζει να έχει απομακρυνθεί οριστικά.

Κέρδη 235 μονάδων ή 1,33% για τον Dow Jones στις 17.929 μονάδες, με τις μετοχές των 3Μ, ΙΒΜ και Goldman Sachs να έχουν τη μεγαλύτερη συμβολή στην

άνοδο του δείκτη των blue chips.

Τα κέρδη άνω του 2% για τον κλάδο σταθερών καταναλωτικών ειδών ήταν αυτά που στήριξαν τον S&P 500, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,36% στις 2.098 μονάδες, ενώ σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η υψηλή τεχνολογία με τον Nasdaq να ενισχύεται 1,33% στις 4.842 μονάδες.

«Νομίζω ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να εξετάζουν τι μπορεί να σημάνει το Brexit για τις αγορές. Ενδεχομένως να αποφασίσουν ότι δεν σημαίνει τίποτα. Θα πρέπει να περιμένουμε», εκτίμησε ο Bruce McCain, επικεφαλής επενδύσεων στην Key Private Bank.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones αλλά και ο S&P 500 έχουν κατορθώσει να καλύψουν το 80% των απωλειών τους, μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

«Η αγορά αναστενάζει με ανακούφιση γιατί κατανοεί ότι το Brexit δεν είναι... το τέλος του κόσμου», προσθέτει με τη σειρά του ο Adam Sarhan, επικεφαλής της Sarhan Capital.

Εντυπωσιακή άνοδος της τάξης του 16,8% για τη μετοχή της Hershey, μετά από δημοσιεύματα που θέλουν να είναι στόχος εξαγοράς από τη Mondelez και παρά τις φήμες ότι η διοίκηση της Hershey αρνήθηκε κατηγορηματικά την εν λόγω προσφορά.

Στο τέσσερα προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον δείκτη «φόβου» VIX να συνεχίζει την υποχώρησή του και να φθάνει κοντά στο 16.

Keywords
Τυχαία Θέματα