Τρέλα των επενδυτών με τον χρυσό - Επένδυσαν στο πολύτιμο μέταλλο 13,4 δισ. ευρώ σε 11 μήνες

Μπορεί τα χρηματιστήρια να γύρισαν σε γενικές γραμμές σε κέρδη, όμως οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί, βλέποντας στον χρυσό το τέλειο ασφαλές καταφύγιο.

Έτσι, τους τελευταίους 11 μήνες το εντυπωσιακό ποσό των 13,4 δισ. δολαρίων έχει ήδη επενδυθεί σε χρυσό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εβδομαδιαία ροή προς τον χρυσό από την διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2009.

Ο χρυσός ως ασφαλές καταφύγιο καταγράφει άνοδο όταν οι επενδυτές

ανησυχούν για το μέλλον της οικονομίας και τον πληθωρισμό.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε δραστικά στις αρχές της χρονιάς, με φόντο τις ανησυχίες των επενδυτών για ύφεση και bear market στις μετοχές.

Ο χρυσός καταγράφει για το 2016 άνοδο 15% στα 1.221 δολάρια η ουγγιά.

Το γεγονός, σύμφωνα με το CNN Money, ότι οι επενδυτές στρέφονται προς τον χρυσό ενώ οι αγορές έχουν σχετικά ηρεμήσει και οι τιμές του πετρελαίου έχουν πάψει να υποχωρούν είναι άξιον έρευνας.

Ο Dow βρίσκεται κατά 2.000 μονάδες πάνω από το χαμηλό της 11 Φεβρουαρίου, ενώ πρόσφατα έχει "γυρίσει" θετικά στην χρονιά.

Όλα αυτά σημαίνουν "αβεβαιότητα και ανησυχία για το μέλλον, ότι κάποια δυσάρεστη έκπληξη θα εμφανιστεί", αναφέρει ο Kevin Norrish, αναλυτής της Barclays.

Keywords
Τυχαία Θέματα