ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ανατροπή! Ο δημοσιογράφος δεν είναι τελικά ο τρομοκράτης!

UPD: Άνθρακες ο θησαυρός! «Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του δημοσιογράφου Φεϊζάλ Σεφού δεν τεκμηριώθηκαν από την έρευνα. Ως αποτέλεσμα, το άτομο αφέθηκε ελεύθερο από τον τακτικό ανακριτή», διευκρίνισε σε ανακοίνωση ο εισαγγελέας στις Βρυξέλλες, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Επομένως, παραμένει το «θρίλερ» με την ταυτότητα του τρίτου τζιχαντιστή με το καπέλο που
καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα

του αεροδρομίου Ζάβεντεμ μαζί με τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι πριν σκορπίσουν το θάνατο.

Επισημαίνεται πως δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία επίσημη ανακοίνωση για την ταυτότητα του τρίτου δράστη, με τη βελγική αστυνομία να εξακολουθεί να ζητά πληροφορίες για τον τζιχαντιστή του Ζάβεντεμ δίχως να έχει αποσύρει βίντεο που τον καταγράφει να περπατά μαζί με τους Μπακράουι και Λαχράουι.

Νωρίτερα, η βελγική εφημερίδα Derniere Heure έγραφε πως υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες για την πραγματική ταυτότητα του τρομοκράτη με το καπέλο.

«Συμμετείχε στην πραγματικότητα ο Φεϊζάλ Σεφού στις επιθέσεις του αεροδρομίου; Είναι αυτός ο άνδρας με το καπέλο;», ανέφερε η βελγική εφημερίδα επισημαίνοντας πως παρότι ο Σεφού συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, την Δευτέρα η βελγική αστυνομία συνέχιζε να αναρτά φωτογραφίες και το βίντεο από τον τζιχαντιστή με το λευκό πανωφόρι.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Φεϊζάλ Σεφού, ο τρομοκράτης που εμφανίζεται με το τζάκετ και το μαύρο καπέλο στη φωτογραφία από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου των Βρυξελλών, εργαζόταν ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος. Είναι γνωστός στο Βέλγιο για την προπαγάνδα του υπέρ του Ισλαμικού Κράτους και οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούσαν τους τελευταίους μήνες τις κινήσεις του, χωρίς ωστόσο, να τον σταματήσουν εγκαίρως.

Είναι ο άνθρωπος με το καπέλο στα δεξιά της φωτογραφίας απ’ το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών μαζί με τους καμικάζι που ανατινάχθηκαν, τον Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι.

Έχει κατηγορηθεί για προπαγάνδα υπέρ του ισλαμικού φονταμενταλισμού και για απόπειρα στρατολόγησης επίδοξων τζιχαντιστών σε δημόσιους χώρους.

Σ’ ένα απ’ τα ρεπορτάζ που ανέβασε τον Ιούλιο του 2014 στο διαδίκτυο, κατήγγειλε τις αρχές για παραβίαση της νηστείας του Ραμαζανιού σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Με ρεπορτάζ και άρθρα ο κρατούμενος πλέον με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση κατήγγελε τους Βέλγους πολιτκούς.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ…

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες προκύπτει ότι συνολικά πέντε ήταν οι τρομοκράτες που έσπειραν τον θάνατο και τον τρόμο στις Βρυξέλλες την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Soir», ο τρομοκράτης που εμφανίζεται με το τζάκετ και το μαύρο καπέλο στη φωτογραφία από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου, είναι ο Φεϊζάλ Σεφού.

O Σεφού συνελήφθη την Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας είναι ο τρίτος άνδρας που βρισκόταν δίπλα στους καμικάζι αυτοκτονίας, τον Ιμπραήμ ελ Μπακράουι και τον Ναζίμ Λαχράουι.

Ο Σεφού εντοπίστηκε, μετά την αναγνώρισή του από τον οδηγό ταξί που μετέφερε τον τρομοκράτη την Τρίτη το πρωί, την ημέρα των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων αναφέρει η Le Soir, επικαλούμενη έγκυρη πηγή. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας απήγγειλε στον Σεφού κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές δολοφονικές επιθέσεις και απόπειρα επιθέσεων.

Στόχος των τζιχαντιστών οι πυρηνικές εγκαταστάσεις

Οι τζιχαντιστές έχουν βάλει για τα καλά στο στόχαστρό τους τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Derniere Heure δύο ημέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα βρέθηκε νεκρός φρουρός των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Σαρλερουά.

Το άκρως ανησυχητικό είναι ότι έκλεψαν την κάρτα εισόδου του, την κάρτα που του επιτρέπει δηλαδή την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η κάρτα πρόσβασης του φρουρού αυτού απενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις ανακαλύφθηκε ότι είχε πυροβοληθεί και σκοτωθεί και ότι είχε κλαπεί η κάρτα του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο φρουρός πυροβολήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ενώ έκανε βόλτα τον σκύλο του.

Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός καθώς όπως έχει γίνει γνωστό οι βελγικές πυρηνικές εγκαταστάσεις αποτελούν έναν από τους στόχους των τζιχαντιστών.

Την Πέμπτη, η DH έγραφε ότι οι καμικάζι που ανατινάχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες εξέταζαν αρχικά το ενδεχόμενο να βάλουν στόχο μια πυρηνική εγκατάσταση, αλλά μια σειρά από συλλήψεις υπόπτων τους ανάγκασε να επιταχύνουν τα σχέδιά τους και αντ’αυτού να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην βελγική πρωτεύουσα.

ΧΘΕΣ…

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου επιβεβαίωσε σήμερα πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών είναι ο Νατζίμ Λαχραουί.
«Μετά από την ανάλυση του DNA και την διενέργεια έρευνας τις τελευταίες ώρες, η ομοσπονδιακή εισαγγελία είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πως ο δεύτερος βομβιστής καμικάζι του αεροδρομίου των Βρυξελλών (…) είναι όντως ο Νατζίμ Λαχραουί» αναφέρει ανακοίνωση που επιβεβαίωσε αστυνομικές πληροφορίες που είχε λάβει το πρακτορείο AFP την Τετάρτη το βράδυ.

Στέλεχος της εθνικής ομάδας Tae Kwo Do του Βελγίου ο αδελφός του Νατζίμ Λαχραουί

Πλήρη άγνοια για τις κινήσεις του Ναζίμ Λαχραουί δηλώνει πως είχε ο αδελφός του και στέλεχος της εθνικής ομάδας Tae Kwo Do του Βελγίου.

Ο νεαρός αθλητής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ζητώντας ωστόσο να μην δείξει η τηλεόραση το πρόσωπό του, είπε πως ολόκληρη η οικογένεια δεν είχε επαφή με τον βομβιστή του αεροδρομίου καθώς όλοι πίστευαν ότι εξακολουθούσε να βρίσκεται στη Συρία, όπου τα κινητά δεν πιάνουν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο αδελφός του αν και θρησκευόμενος δεν είχε περίεργη συμπεριφορά προτού φύγει για τη Συρία, υπογράμμισε όμως ότι η αθλητική του δραστηριότητα τον απομάκρυνε από τον Ναζίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα