Τράπεζα της Αγγλίας: Ομόφωνη απόφαση για αμετάβλητη νομισματική πολιτική

Αμετάβλητη παραμένει η νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας, όπως αποφάσισαν ομόφωνα και οι εννέα αξιωματούχοι του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι το βασικό επιτόκιο παραμένει στο 0,25%, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στις 435 δισ. στερλίνες και η αγορά εταιρικών ομολόγων στις 10 δισ. στερλίνες.

Η απόφαση δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στους αναλυτές κι αναμενόταν, αφού η βρετανική οικονομία

έχει επιδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα στο σοκ από το δημοψήφισμα υπερ του Brexit, μεγαλύτερη απ' ότι περίμεναν αρχικά οι οικονομολόγοι.

Η κεντρική τράπεζα αναβάθμισε επίσης τον στόχο ανάπτυξης για τη βρετανική οικονομία το γ' τρίμηνο στο +0,3% από το 0,1% προηγουμένως.

«Συνολικά, τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αντίκτυπος από τα μέτρα είναι ενθαρρυντικός, ωστόσο, η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις αλλαγές στις τιμές και τα επιτόκια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και τις συνέπειές τους στην οικονομική δραστριότητα» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα.

Η στερλίνα δεν αντέδρασε έντονα μετά την ανακοίνωση καθώς η αγορά είχε προεξοφλήσει την κίνηση. Το βρετανικό νόμισμα ανήλθε στο 1,3242 έναντι του δολαρίου, από το 1,3236 πριν την ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα