Ο CEO της Nokia επιταχύνει τη συγχώνευση με την Alcatel

Μετά από την εξαγορά της γαλλικής Alcatel-Lucent τον Ιανουάριο, ο CEO της Nokia Rajeev Suri "έσφιξε τα λουριά" στους εργαζόμενούς του: Σε μόλις 90 ημέρες θα έπρεπε να αποφασίσουν ποια προϊόντα θα κρατήσουν και ποια θα "πετάξουν".

Αν και ο 48χρονος αναφέρει πως δεν του αρέσει η αναποφασιστικότητα, οι μακρές διεργασίες και οι γραφειακές μικροπολιτικές, οι 90 ημέρες ήταν πολύ μικρό διάστημα ακόμη και για το γοργό κόσμο της τεχνολογίας. Αλλά η βιασύνη του Suri έχει νόημα.

Δεν ήθελε να επαναλάβει τα ίδια λάθη των προηγούμενων συγχωνεύσεων μεταξύ των δύο παρόχων που στο παρελθόν είχαν οδηγήσει σε δισεκατομμύρια ζημιών.

Η εταιρεία η οποία δημιουργείται από τη συγχώνευση των 18 δισ. φαίνεται πως παίρνει σχήμα πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμενε ο ίδιος. Σε μία αγορά η οποία πλήττεται από μειωμένα έσοδα, ο χρόνος είναι χρήμα, αφού πρέπει να αντισταθεί στις πιέσεις των Huawei και Ericsson.

O Suri έχει επιταχύνει την παρούσα ενοποίηση, μετριάζοντας τον αριθμό των ατόμων που εργάζονται στο συγκεκριμένο πρότζεκτ υπό τους 100, σε σχέση με τους χιλιάδες που είχαν εργαστεί στο deal Nokia-Siemens.

H εταιρεία, επίσης, σκοπεύει να προχωρήσει σε 15.000 απολύσεις από συνολικό εργατικό δυναμικό 105.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα