Τουρκία: Καθυστερεί στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στο ΙΚ λόγω συμμετοχής Κούρδων

Τη στιγμή που οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Τουρκία και άλλες χώρες βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος από αέρος, οι Κούρδοι μαχητές υποστηρίζουν τη μάχη από εδάφους. Η Τουρκία, όμως, αντιμετωπίζει τους Κούρδους αυτούς ως στενά συνδεδεμένους με το PKK το οποίο βρίσκεται σε ένοπλη διαμάχη με την Τουρκία εδώ και τρεις δεκαετίες. Ο Cavusoglu υποστήριξε πως η χώρα του θα πραγματοποιήσει ένοπλη παρέμβαση μόνο εάν οι Κούρδοι αποσυρθούν από την περιοχή.

Παράλληλα, κάλεσε τις ΗΠΑ "να σταματήσουν να συνεργάζονται με τους Κούρδους και να υποστηρίζουν τρομοκράτες".

Η Τουρκία η οποία "φιλοξενεί" 2,7 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, έχει καλέσει την ίδρυση ασφαλούς ζώνης από την πλευρά της Συρίας έτσι ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες από το ΙΚ προς τουρκικές πόλεις.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία φοβάται την επιτυχία των Κούρδων οι οποίοι έχουν όχι μόνο αποκρούσει αλλά και κατανικήσει τις επιθέσεις του ΙΚ. Η κυβέρνηση της γείτονος ανησυχεί πως αυτές οι στρατιωτικές επιτυχίες θα δώσουν το έναυσμα και στην εγχώρια κουρδική μειονότητα για την ίδρυση ενός αυτόνομου Κουρδιστάν, κάτι το οποίο προσπαθούν εδώ και δεκαετίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα