Reuters: Πιθανή η καθυστέρηση της δόσης μετά την επιστολή Τσακαλώτου στους Θεσμούς

Η δήλωση της Ελλάδας προς τους δανειστές της μέσω της επιστολής του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, πως αδυνατεί να εφαρμόσει κάποιες από τις επιπλέον αλλαγές που της ζήτησαν, είναι πιθανό να δημιουργήσει καθυστερήσεις στην εκταμίευση της δόσης, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο τρις πηγές.

«Αν αυτό επιβεβαιωθεί, μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω την εκταμίευση των χρημάτων που έχει απελπιστική

ανάγκη η Αθήνα, για να αποπληρώσει δάνεια του ΔΝΤ τον Ιούνιο και ομόλογα της ΕΚΤ τον Ιούλιο, αλλά και τις αυξημένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου», αναφέρει το Reuters.

Αν και το Eurogroup έδωσε την περασμένη βδομάδα το «πράσινο» φως στην Ελλάδα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η επιστολή του κ. Τσακαλώτου πιθανότητα να φέρει ανατροπές, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή του προς τους δανειστές, την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι κάποιες από τις επιπλέον απαιτήσεις τους δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Κάποιες από αυτές, αφορούν τις συντάξεις.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Αλλά θα συνεχίσουμε με τις τεχνικές τροποποιήσεις που συζητήθηκαν. Κάποιες από αυτές είναι σωστές», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα