Το τετ α τετ Τσίπρα με τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ

Για τις θετικές προοπτικές σχετικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού φέτος ενήμερωσαν τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στη σημερινή τους συνάντηση.

Οπως μάλιστα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, "ο κλάδος δίνει ώθηση στην οικονομία μας'', ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης σχολίασε ότι η ζήτηση εξελίσσεται θετικά και υπό την προϋπόθεση

της ηρεμίας, της καλής λειτουργίας της χώρας και της εκτόνωσης των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα. "Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλλει με επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο νέος υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΤΕ (σ.σ. εν όψει της λήξης της θητείας ου κ. Ανδρεάδη) κ. Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει και φέτος, όμως δεν είναι ανεξάντλητη η φοροδοτική του δυνατότητα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρεάδης θύμισε και το ...στοίχημα για ένα δείπνο που είχε βάλει με τον κ. Αλ. Τσίπρα στις αρχές της σεζόν σχετικά με τις αφίξεις του 2016, "το οποίο με μεγάλη μας χαρά χάσαμε. Κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παραθέσουμε στον Πρωθυπουργό, θα έχουμε πρόσθετο χρόνο να συζητήσουμε εκτενέστερα σχετικά με τη στρατηγική του τομέα, τις προοπτικές του καθώς και το όραμά μας για τη χώρα.»

Keywords
Τυχαία Θέματα