Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση Κατσικιώτη από το ΤΧΣ

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Το χαμηλό επίπεδο αμοιβών φαίνεται ότι ήταν η αιτία που οδήγησε τον Β. Κατσικιώτη (φωτ.) σε παραίτηση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ, θέση που είχε λάβει πριν από περίπου ένα μήνα.

Αν και στην επιστολή παραίτησης ο κ. Κατσικιώτης αναφέρει ως βασική αιτία την σύντομη θητεία που σύμφωνα με το διορισμό του έληγε τον Ιούνιο του 2017, πηγές από το υπ. Οικονομικών ανέφεραν ότι πρόκειται για “τεχνικό” θέμα για το οποίο είχε ενημερωθεί ότι θα επιλυθεί με τροπολογία προκειμένου η θητεία να έχει διάρκεια ως το 2020 με

την προϋπόθεση υποβολής ετήσιων αξιολογήσεων.

Ο βραχύβιος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ στο διάστημα αυτό φέρεται να διαπραγματεύτηκε την καταβολή επιδομάτων (επαναπατρισμού, σχολείων κλπ) τα οποία εκ του νόμου δεν μπορούσαν να δοθούν. Ταυτόχρονα πρέπει να σημειωθεί ότι από το ανώτερο εύρος της αμοιβής για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΧΣ, τις 220.000 ευρώ απομένουν καθαρά μετά την εφορία 104.000 ευρώ, ποσό μικρό για τέτοιες θέσεις.

Η επιστολή παραίτησης εστάλη από τον κ. Κατσικιώτη πριν από τρεις ημέρες και αφού προηγουμένως συζήτησε ο Πρόεδρος του Ταμείου Γ. Μιχελής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπ. Οικονομικών διερευνά το ενδεχόμενο να τοποθετήσει τώρα στη θέση Έλληνα τραπεζίτη, ο οποίος έκανε καριέρα στο εξωτερικό και ο οποίος ήταν επιλαχών της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα