Ο Τραμπ επιστρέφει τις αγορές στη δεκαετία του '90 - Τέσσερα διαγράμματα που το αποδεικνύουν

Στα επίπεδα του 1990 επιστρέφει τις αγορές η εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, όπως σχολιάζει το Bloomberg, παραθέτοντας τέσσερα διαγράμματα που το αποδεικνύουν.

Η πόλωση των αναδυόμενων και των ανεπτυγμένων αγορών αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Τραμπ να δώσει ώθηση στον πληθωρισμό, σχολιάζει ο Divya Devesh, αναλυτής FX στην Standard Chartered Plc.

Ήδη τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών δέχονται ισχυρές πιέσεις. Το μαλαισιανό

ρινγκίτ έχει υποχωρήσει σε νέο χαμηλό από το 1998, κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης στην Ασία.

Στη Wall Street και οι τέσσερις βασικοί αμερικανικοί δείκτες, S&P 500, Dow Jones, Nasdaq Composite και Russell 2000, έχουν ανέλθει σε νέα υψηλά ρεκόρ από το 1999 αυτή την εβδομάδα χάρη στο ράλι των εμπορευμάτων.

Το δολάριο έχει καταγράψει 10ήμερο ανοδικό σερί, το μεγαλύτερο έναντι του ευρώ από την είσοδο του κοινού νομίσματος στα κράτη μέλη.
«Οι παραδοσιακοί συσχετισμοί έχουν "σπάσει". Οι αγορές κινούνται στη βάση ότι οι κρατικές δαπάνες που εξήγγειλε ο Τραμπ θα ενισχύσουν τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη της οικονομίας, με αποτέλεσμα όλοι οι αμερικανικοί τίτλοι, τα νομίσματα, τα επιτόκια, οι μετοχές, να κινούνται υψηλότερα» σχολιάζει ο Devesh.

Οι αποδόσεις των ομολόγων καταγράφουν άνοδο ρεκόρ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με ρυθμούς πολύ πιο γρήγορους σε σχέση με αυτούς που είχαμε δει το 1994. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,31%, περίπου 50 μονάδες υψηλότερα σε σχέση με πριν τις αμερικανικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα