Το Μεξικό αντεπιτίθεται στον Τραμπ μέσω... Κάρλος Σλιμ!

Σε κέντρο (hub) εξαγωγών αυτοκινήτων προς τη Λατινική Αμερική και παγκοσμίως μετατρέπεται το Μεξικό παρά τις πολιτικές Τραμπ που επιχειρούν να φέρουν την παραγωγή προϊόντων από την γειτονική χώρα πίσω στις ΗΠΑ.

Μπορεί ορισμένοι αμερικανικοί όμιλοι να έχουν δεσμευτεί σε επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των απειλών του νέου προέδρου όμως άλλες πολυεθνικές δεν διστάζουν να επενδύσουν στη χώρα με τα φθηνά εργατικά χέρια.

Συγκεκριμένα, η Giant

Motors του Μεξικανού επιχειρηματία, Κάρλος Σλιμ, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια τεράστια γραμμή παραγωγής (συναρμολόγησης, για την ακρίβεια) αυτοκινήτων στη χώρα σε συνεργασία με την κινεζική JAC Motors με στόχο να «κατακτήσουν» την αγορά της Λατινικής Αμερικής, παρακάμπτοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παραγωγή θα αφορά τρία κινεζικά μοντέλα τα οποία θα έχουν ως στόχο τόσο την εγχώρια αγορά όσο και την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται για επένδυση 230 εκατ. δολαρίων (4,4 δισ. πέσος).

«Δεν εξαρτόμαστε καθόλου από τον Nafta, ούτε για τις εξαγωγές ούτε για την προμήθεια. Για εμάς, εδώ υπάρχουν ευκαιρίες» δήλωσε ο Ελίας Μάσρι, CEO της Giant Motors.

Εκτός από τις κινεζικές εταιρείες και η Audi και η BMW έχουν ανακοινώσει ότι θα καταστήσουν το Μεξικό ως βάση για τις παγκόσμιες εξαγωγές τους. Η χώρα έχει ήδη εμπορικές συμφωνίες με 44 χώρες παγκοσμίως.

Εκτός από την Giant (που ανήκει κατά το ήμισυ στον όμιλο Inbursa του Κάρλος Σλιμ) και την κινεζική JAC, και η ιαπωνική Chori θα συμμετάσχει στο «σχήμα».
Η μεξικανική αγορά αυτοκινήτων κατέγραψε πωλήσεις – ρεκόρ το 2016, με αύξηση 6,5% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα