Το κίνημα #metoo, οδήγησε σε παραίτηση κορυφαίο πολιτικό στη Νορβηγία

Το κίνημα #MeToo έκανε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά «κεφάλια» να πέσει στη Νορβηγία, καθώς ο αναπληρωτής ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Νορβηγίας παραιτήθηκε μετά από ισχυρισμούς περί παραπτωμάτων.

Ο Trond Giske, 51 ετών, δήλωσε αργά την Κυριακή ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του αναπληρωτή ηγέτη του Εργατικού Κόμματος και του εκπροσώπου της οικονομικής πολιτικής του.

Ο Giske υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας στη νορβηγική πολιτική εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και κατείχε αρκετές υπουργικές θέσεις, υπηρετώντας πλέον

ως υπουργός εμπορίου και βιομηχανίας το 2013.

Η παραίτησή του έρχεται μετά από ένα κύμα καταγγελιών εναντίον του Giske για ανάρμοστη συμπεριφορά έναντι γυναικών από ανώνυμους διασπορείς φημών. Ο Giske έχει ζητήσει συγγνώμη για τις ενέργειές του, οι οποίες διαρκούν αρκετά χρόνια, αλλά έχει επίσης πει ότι ορισμένοι από τους ισχυρισμούς εναντίον του, δεν είναι αληθινοί.

"Θα απαντήσω σε ερωτήσεις που ζητούνται και θα αντιμετωπίσω τους ισχυρισμούς που νομίζω ότι είναι λάθος", δήλωσε σε δημοσίευμα στο Facebook αργά την Κυριακή. "Ταυτόχρονα, ζητώ και πάλι συγγνώμη για τα πράγματα που έχω κάνει που έχουν προκαλέσει δυσφορία σε άλλους. Δεν έχω πάντα επίγνωση του ρόλου μου σε όλες τις καταστάσεις, ειδικά σε ανεπίσημες και ιδιωτικές καταστάσεις. Λυπάμαι για αυτό."

Ο Jonas Gahr Store, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε ότι ο Giske έχει πάρει τη σωστή απόφαση να παραιτηθεί και ελπίζει ότι θα επέλθει ηρεμία στο κόμμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Το σκάνδαλο έχει κλονίσει το κόμμα, το οποίο εξακολουθεί να υποχωρεί από τις απώλειες στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα