Σε υψηλό διετίας οι ευρωπαϊκές μετοχές – Πτώση 23% για τη Mothercare

Τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων δύο ετών καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τις αμερικανικές αγορές αλλά και τα ασιατικά χρηματιστήρια που επίσης κινήθηκαν με αξιόλογα κέρδη. Την ίδια ώρα η Γερμανία φαίνεται πως οδεύει προς τον σχηματισμό κυβέρνησης τρεις και πλέον μήνες μετά τις εκλογές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με άνοδο νωρίτερα 0,23%, στις 398,28 μονάδες, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2015.

Στους μεγαλύτερους δείκτες πριν από

λίγο, ο FTSE100 -0,01%, o DAX +0,36%, o CAC40 +0,31%, o FTSE MIB +0,24%, o IBEX35 +0,30%.

Ο τομέας των πρώτων υλών σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις κυρίως λόγω των νέων για εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Γαλλίας και Κίνας, με τον Εμανουέλ Μακρόν να βρίσκεται σήμερα στο Πεκίνο.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Galapagos σημείωσε άνοδο 3% μετά τα νέα ότι τα προκαταρκτικά τεστ για μια έρευνα σχετικά με την οστεοαρθρίτιδα είχαν θετικά αποτελέσματα.

Η μετοχή της Dialog Semiconductor σημείωσε άνοδο 2% καθώς τα προκαταρκτικά νούμερα για τις πωλήσεις δ' τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Στον αντίποδα, η Micro Focus σημείωσε πτώση 11%, μετά την ανακοίνωση ότι τα προ φόρων κέρδη α' εξαμήνου έλαβαν ώθηση από την εξαγορά της Hewlett Packard Enterprises.
Βουτιά 23% νωρίτερα για τη Mothercare μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε η εταιρεία για τα κέρδη της.

Π΄νατως, το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι θετικό. Ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές στην Ασία, ενώ οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν επίσης άνοδο.

Στις ΗΠΑ, ο Dow σημείωσε νέο ρεκόρ καταγράφοντας την καλύτερη εκκίνηση έτους από το 2006, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ περιέκοψε τον εταιρικό φόρο στο 21% από 35%, ενώ τα νέα στοιχεία για την απασχόληση έδειξαν ότι ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας ήταν μικρότερος των εκτιμήσεων.

Στις πολιτικές εξελίξεις, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα επέλθει συμβιβασμός με τους Σοσιαλδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησις και ότι έτσι θα αποφευχθούν νέες εκλογές. Στη Βρετανία, η Τερέζα Μέι ετοιμάζεται να κάνει ανασχηματισμό.

Στα εταιρικά νέα, η Hershey και η Ferrero διαγκωνίζονται για την απόκτηση του αμερικανικού κλάδου γλυκισμάτων της Nestle, ενώ η Airbus προσπαθεί να κλείσει νέα συμφωνία iμε την Κϊνα για τα A380, καθώς ο γαλλικός κολοσσός θέλει να επεκτείνει το πελατολόγιό του. Η συμφωνία αυτή θα συζητηθεί και κατά την πρώτη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Πεκίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα