Το καντόνι της Γενεύης θέλει να ρίξει το φορολογικό συντελεστή για επιχειρήσεις από 24% σε 14%

Όταν η ΕΕ πίεσε την Ελβετία να απορρίψει τις φοροαπαλλαγές για τις ξένες εταιρείες, η Γενεύη ήταν αυτή που έχασε τα περισσότερα. Τώρα, το καντόνι το οποίο φιλοξενεί περίπου 1000 πολυεθνικές είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει φορολογία για τη βελτίωση της εικόνας της.

Η Γενεύη, στις 30 Αυγούστου θα προτείνει μείωση του εταιρικού της φορολογικού συντελεστή στο 13,49% από το 24,2%, σύμφωνα με τρεις εσωτερικές πηγές. Για μία μεταβατική περίοδο 5 ετών, το ποσοστό θα παραμείνει στο ελάχιστα υψηλότερο 13,79%. Αν και αυτό αποτελεί αύξηση του μέσου όρου που προσφέρεται αυτή τη στιγμή σε πολλές εταιρείες,

ο νέος κανονισμός θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της ελβετικής πόλης, σύμφωνα με την Credit Suisse Group.

Όπως και η υπόλοιπη Ελβετία, η Γενεύη έχει επηρεαστεί από το δυνατό ελβετικό φράγκο, εν μέσω ανησυχιών για τα quotas της μετανάστευσης, ενώ ο επιθανάτιος βρόγχος της τραπεζικής μυστικότητας πλήττει το πάλαι ποτέ στάτους της πόλης ως τραπεζικό παράδεισο. Το στοίχημα, λοιπόν, είναι μεγάλο για τους πολιτικούς οι οποίοι μελετούν νέους τρόπους για να υποβοηθήσουν την αίγλη του γαλλόφωνου καντονιού.

"Για μας είναι η μητέρα όλων των μαχών", όπως ανέφερε στέλεχος της Επιτροπής Εμπορίου της Γενεύης. "Δεν μπορούμε να τη χάσουμε γιατί κρίνεται το μέλλον της Γενεύης και της οικονομίας μας".

Ένα ποσοστό στα 13% θα σημάνει και την άνοδο της Γενεύης στην τρίτη θέση των πιο ελκυστικών καντονιών της Ελβετίας, πίσω από τη Zug και τη Ζυρίχη, σύμφωνα με την Credit Suisse.

Keywords
Τυχαία Θέματα