Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωσηΤο Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε. Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης

ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε πυροδοτώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ένας 23χρονος συνελήφθη σε σχέση με την επίθεση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε δύο μήνες ακριβώς έπειτα από εκείνην στο Λονδίνο που προκάλεσε πέντε θανάτους. Ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος με το όχημά του και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό προτού σκοτωθεί, κοντά στο κοινοβούλιο. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει επίσης το ΙΚ.

Η επίθεση στο Μάντσεστερ είναι η πιο φονική που σημειώνεται στη Βρετανία μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας που προκάλεσαν 52 θανάτους και 700 τραυματισμούς σε μέσα μεταφοράς του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2015. Η Αλ Κάιντα είχε αναλάβει την ευθύνη για εκείνες τις επιθέσεις.

Η ανάληψη ευθύνης στα αραβικά και τα αγγλικά, όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο



Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρταζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη που έγινε με 22 θύματα στο στάδιο του Μάντσεστερ. Λογαριασμοί στο Twitter, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές.

Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.



Keywords
Τυχαία Θέματα