Προς υψηλά 6 μηνών το ευρώ – Υποχωρεί η στερλίνα

Οι ενδείξεις για περαιτέρω ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης που προκύπτουν από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, οδήγησαν στην ενίσχυση του ευρώ, που σημείωσε άνοδο προς υψηλά εξαμήνου, την ώρα που η στερλίνα υποχωρεί στον απόηχο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ Λίγο πριν υποχωρούσε κατά 0,25% έναντι του δολαρίου στα 1,2967. Κέρδη σημειώνουν και οι αγορές μετοχών.

Πιο αναλυτικά, το ευρώ βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο ενώ και οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων πλησιάζουν προς υψηλό εξαμήνου λόγω

των ενδείξεων για βελτίωση της οικονομίας της ευρωζώνης. Πριν λίγο το κοινό νόμισμα σημείωνε άνοδο 0,10% στο 1,1248 έναντι του δολαρίου, ενώ έφτασε να ενισχύεται και κατά 0,2% στα $1,1255, πολύ κοντά στο ενδοσυνεδριακό υψηλό που άγγιξε την ημέρα εκλογής του Τραμπ.

Στα μάκρο που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, το γερμανικό ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 0,6% για το α' τρίμηνο, ενώ θετικά ήταν και τα μηνύματα για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης που κινήθηκε σε ιστορικά υψηλά, στο 114,6 τον Μάιο.

Ανοδικά κινήθηκαν και τα PMI ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης της Julius Baer, David Kohl, σημείωσε ότι το κλίμα για το ευρώ βελτιωνόταν σημαντικά έναντι του δολαρίου, προειδοποίησε ωστόσο ότι αρχίζει να παρατηρείται «συνωστισμός» στο θετικό positioning για το ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα