Το ισχυρό ευρώ δημιουργεί πονοκεφάλους στους Ευρωπαίους CFO's

Το ολοένα και πιο ισχυρό, κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί πηγή πονοκεφάλων για τη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά αποτελεί επίσης επαναλαμβανόμενο θέμα συζητήσεων και προβληματισμού για τα οικονομικά στελέχη των επιχειρήσεων.

Ένα ράλυ 12% στο ευρώ αυτό το έτος, ωθεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα σε επίπεδα τα οποία προβλέπουν οι αγοραστές ότι θα είναι οδυνηρά για τα κέρδη στην Ευρώπη, ιδιαίτερα για τους εξαγωγείς που από τη μια μεριά πρέπει να μετατρέψουν τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό από λιγότερο πολύτιμα νομίσματα και από την άλλη να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό από φθηνότερα προϊόντα

στο εξωτερικό. Η ανησυχία συνέβαλε στη μείωση του δείκτη Euro Stoxx 50 κατά 4,6% από την κορυφή που είχε πιάσει τον Μάιο.

Κάθε 10% κίνηση στο ευρώ αντιστοιχεί περίπου στο 8% των κερδών αν δεν αντισταθμιστεί, όπως σημείωσε πρόσφατα το στέλεχος στρατηγικής της Morgan Stanley Μάθιου Γκάρμαν. Οι παγκόσμιες επιχειρήσεις της Ευρώπης χρησιμοποιούν συνήθως χρηματοπιστωτικά μέσα για τη διαχείριση του συναλλαγματικού κινδύνου: αυτό ήταν εμφανές το 2015, όταν δεν κατάφεραν να αποκομίσουν το πλήρες κέρδος από μια πτώση του ευρώ. Το επίπεδο, ο χρόνος και η διάρκεια της προστασίας μπορεί να διαφέρουν σημαντικά.

Οι επιχειρήσεις της ευρωζώνης κερδίζουν το 48% των εσόδων τους και το 54% του κόστους τους από τις εγχώριες αγορές, σύμφωνα με την Morgan Stanley.

Keywords
Τυχαία Θέματα