Η αντιπολίτευση στην Κένυα αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές της Κένυας, Ραΐλα Οντίνγκα, απέρριψε τα προκριματικά εκλογικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Ουχούρου Κενυάτα έχει ένα σαφές προβάδισμα και ζήτησε από την εκλογική αρχή να σταματήσει να δίνει στη δημοσιότητα αποτελέσματα μέχρι εκείνος να μπορέσει να παράσχει επαρκή τεκμηρίωση.

Με ψήφους από το 90% περίπου των εκλογικών κέντρων, ο Κενυάτα έχει ένα 54,6%, έναντι 44,5% του κυριότερου αντιπάλου του, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της Επιτροπής Ανεξάρτητων

Εκλογικών και Συνοριακών Επιτροπών. Ο Οντίνγκα ανέφερε ότι τα αριθμητικά στοιχεία δεν υποστηρίζονται από τα έντυπα 34Α - πρόκειται για τα έγγραφα από εκλογικά κέντρα που αναφέρουν λεπτομερώς τα αποτελέσματα.

"Αυτά τα αποτελέσματα είναι πλασματικά, ψεύτικα", ανέφερε ο Οντίνγκα σε τηλεοπτική ενημέρωση. "Απορρίπτουμε λοιπόν όλα τα αποτελέσματα που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής και ζητούμε από την IEBC να να χρησιμοποιεί το έντυπο 34Α από όλα τα εκλογικά τμήματα προτού ανακοινωθούν περαιτέρω αποτελέσματα".

Ο Οντίνγκα και ο Κενυάτα προσπαθούν να ηγηθούν μιας χώρας που κατατάσσεται ανάμεσα στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες στην υποσαχάρια Αφρική, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μαύρου τσαγιού στον κόσμο και αποτελεί περιφερειακό κόμβο για εταιρείες όπως οι Google Inc. και Coca-Cola Co. Η δήλωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης δημιουργεί την προοπτική να αμφισβητήσει το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας - όπως έκανε στις δύο τελευταίες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα