Το infographic του ΕΦΕΤ – ΠΣΔΔ για τη μείωση αλατιού στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ στην Ευρώπη

Η ορθή ενημέρωση των καταναλωτών σε μία χώρα όπου υπάρχει πληθώρα πληροφοριών για τη διατροφή είναι σημαντική. Στο πλαίσιο της 1ης ημερίδας για τη μείωση αλατιού που έγινε στις 4 Νοεμβρίου 2016 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ ένωσε τις δυνάμεις της με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) για το σχεδιασμό ενός "infographic" (Γραφικά με πληροφορίες) για τη μείωση αλατιού.

Το "infographic"

αποτελεί έναν δημοφιλή και μοντέρνο τρόπο ενημέρωσης των καταναλωτών, διότι ο καταναλωτής καταλαβαίνει εύκολα αυτό που βλέπει και το διαβάζει πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα, μιας και η πληροφορία περνάει μέσα από μικρά κειμενάκια και εικόνες.

Η ιδέα του "infographic" για τη μείωση αλατιού περιστρέφεται γύρω από τον αριθμό 5 που είναι ο στόχος και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ημερήσια πρόσληψη αλατιού στους ενήλικες. 5 είναι και τα βήματα που προτείνονται να εφαρμόσει ο καθένας μας στην καθημερινότητά του για να μειώσει το αλάτι.

Παράλληλα, στο "infographic" τονίζεται η σημασία μείωσης αλατιού για όλους μας και όχι μόνο για εκείνους με αυξημένη αρτηριακή πίεση, καθώς και το γεγονός ότι τα ολοένα και πιο δημοφιλή ορυκτά είδη αλατιού, όπως το αλάτι Ιμαλαΐων, αποτελούνται κυρίως από χλωριούχο νάτριο όπως και το κοινό αλάτι.

Το συγκεκριμένο "infographic" είναι αναρτημένο στις ιστοσελίδες του ΕΦΕΤ και του ΠΣΔΔ στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη συγκεκριμένη δουλειά και δημοσιοποίησε σχετικό δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του:

http://www.euro.who.int/en/countries/greece/news/news/2016/12/greece-moves-to-raise-awareness-about-salt-consumption.

Keywords
Τυχαία Θέματα