Το ΙΚ πουλά ψυχές μέσω εφαρμογών για smartphones

Η διαφήμιση στο app Telegram στο Ιράκ είναι σοκαριστική: "Κορίτσι 12 χρονών, παρθένα, προς πώληση. Η τιμή της έφτασε τα 12.500 δολάρια και θα πουληθεί σύντομα".

Το ποστάρισμα αυτό εμφανίστηκε δίπλα σε διαφημίσεις για γατάκια, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Ένας ακτιβιστής των Γεζίντι το έστειλε στο Associated Press, υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά το πρόβλημα της σκλαβιάς των γυναικόπαιδων από τους τζιχανιστές του ISIS.

Με το Iσλαμικό

Κράτος να χάνει συνεχώς το έδαφος που είχε κάποτε κατακτήσει για το "χαλιφάτο" τους, η οργάνωση συνεχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω από το σκλαβοπάζαρο 3000 γυναικών και κοριτσιών που έχει ακόμη στην κατοχή του. Το IK πουλά αυτές τις ψυχές μέσω των εφαρμογών smartphones ενώ έχει ακόμη και βάση δεδομένων με τα στοιχεία τους έτσι ώστε αυτά τα άτομα να μην μπορέσουν να ξεφύγουν μέσα από σημεία ελέγχου των τρομοκρατών.

Οι χιλιάδες γυναίκες αυτές βρίσκονται υπό τον ζυγό της σκλαβιάς από το 2014, όταν οι ισλαμιστές κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις στο βόρειο Ιράκ και βάλθηκαν να καταστρέψουν τους Κούρδους λόγω της θρησκείας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα